Județul în care rata de infectare este în scădere

În timp ce din ce în ce mai multe zone din țară se îndreaptă spre scenariul roșu, un județ din România înregistrează în această perioadă o scădere a ratei infectării.

Rata de infectare a coronavirus din judeţul Vrancea este în scădere, ajungând la 0,76 de cazuri la 1.000 de locuitori.

Este una dintre cele mai mici rate de infectare înregistrate la nivel naţional, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Localitatea Păulești, care a înregistrat timp de mai multe zile valori de peste 10 la 1.000, se află acum pe un trend descendent, conform DSP.

„La 21 octombrie, rata de infectare pentru judeţul Vrancea este de 0,76 cazuri la 1.000 de locuitori, în scădere faţă de valoarea înregistrată în ziua precedentă. Comuna Păuleşti se află pe un trend descendent al ratei, înregistrând o valoare de 1,07 la 1.000, ca rezultat al intensificării controalelor în localitate, cu sprijinul structurilor MAI, cu accent pe verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Localitatea Păuleşti deţinuse o bună perioadă de timp ‘supremaţia’ scenariului roşu, cu valori de peste 10 la 1.000 ale ratei de infectare”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În acest moment se regăsesc în „zona roşie” comunele Goleşti şi Tulnici, cu valori de 2,29, în creştere, respectiv, 2,13, în regres.

Alte localităţi cu rate de infectare peste 1 la 1.000 de locuitori sunt Focşani, cu 1,39, în creştere, Cîmpineanca – 1,37, Corbiţa – 1,72, Jariştea – 1,17, Odobeşti – 1,10, Slobozia Ciorăşti – 1,50, Tătăranu – 1,12 şi Vînători – 1.

Joi, la nivelul judeţului Vrancea au fost înregistrate 30 de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 2.728, iar al persoanelor decedate la 127, conform Agerpres.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole