Județul Teleorman are un depozit de deșeuri de 21,5 milioane de euro

După o investiție totală de 21,5 milioane de euro, Teleormanul se poate mândri cu un depozit de deșeuri cu toate facilitățile și utilitățile pe care Uniunea Europeană le cere de la un astfel de obiectiv; pe scurt, un depozit la standarde europene, beneficiind, printre altele, de stație de sortare, stație de compostare, stație de tratare a apelor uzate, precum și un sistem informatic de ultimă generație, care permite înregistrarea datelor în timp real, cuplat la un sistem de monitorizare video a punctelor cheie din depozit.

Operat de la inaugurarea din 2013 de Eco Sud, lider național pe acest sector (administrând încă cinci depozite ecologice din țară, inclusiv pentru București), Depozitul Central de la Mavrodin asigură colectarea și eliminarea deșeurilor la nivelul întregului județ Teleorman.

Întinzându-se pe o suprafață de 28 de hectare, depozitul este împărțit într-o zonă de depozitare (19,6 hectare), compusă din 4 celule destinate eliminării deșeurilor menajere, și o zonă de servicii (8,4 hectare), ce include stațiile de sortare și de compostare, precum și rețele, căi de transport și un parc auto.

Stația de sortare este cea mai impresionantă tehnologic: amplasată într-un spațiu acoperit de 1.550 metri pătrați, ea cuprinde o zonă de recepție, benzi transportoare, separator magnetic, o zonă de sortare manuală a deșeurilor selectate la sursă și o presă de balotat. Capacitatea ei este de 7.500 tone/an de deșeuri reciclabile.

Stația de compostare, unde deșeurile verzi și biodegradabile sunt transformate în compost, include o zonă de mărunțire mecanică a deșeurilor, o zonă de compostare intensivă și o zonă de post-compostare sau maturare, are o capacitate de procesare de 5.000 tone/an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole