Klaus Iohannis a vizitat o școală de robotică pentru fete din Estonia

Președintele Klaus Iohannis a continuat, joi, vizita de stat în Republica Estonia, având convorbiri oficiale cu prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, și cu președintele Parlamentului eston, Jüri Ratas.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a vizitat Unicorn Squad, o școală de robotică pentru fete din Estonia.

În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat interesul comun pentru dezvoltarea cooperării în sectorul digital, în acest context Președintele Klaus Iohannis accentuând interesul pentru cooperarea în domeniul securității cibernetice și inteligenței artificiale, dată fiind experiența în acest domeniu a Estoniei și a României, care găzduiește noul Centru Cyber al Uniunii Europene”, transmite Administrația Prezidențială.

Vizitele la Centrul e-Estonia și start-up-ul Unicorn Squad, proiecte de succes ale Estoniei din perspectiva digitalizării și inovației, au deschis oportunitatea intensificării cooperării româno-estone în aceste domenii de interes deosebit pentru cele două țări”, se arată în comunicatul de presă citat.

Unicorn Squad a fost înființat în 2018 de Taavi Kotka, renumit om de afaceri eston, ca școală profesională de robotică destinate exclusiv fetelor.

La mișcarea Unicorn Squad participă astăzi sute de fete din toată Estonia. Au loc experimente în domeniile electricitate, multimedia, programare, fizică, tehnologie, inginerie. Alte domenii interesante predate sunt tehnicile de luminat și efectele speciale.

1 COMENTARIU

  1. Săraca România” cârpita in al sau fund cu politicieni corupți si murdari. cu acele dosare penale ascunse prin sertarele Justiției. Politicieni care nu știu sa deschidă un laptop sau un calculator darămite sa mai lucreze și inteligent.
    Estonia ! Tara care a dus la crearea unei societăți cu mai multă transparență, încredere și eficiență .
    Estonia este denumită „cea mai avansată societate digitală din lume” de către Wired, Estonia a construit un ecosistem eficient, sigur și transparent în care 99% din serviciile guvernamentale sunt online.
    Romania! Tara gunoaielor, al ipocriziei și al sărăciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Augustin Oancea, cel mai ”deștept băiat” din pandemie! A participat singur...

Dispariția din piață a celui mai deștept băiat din energie, Bogdan Buzăianu, legat ombilical de curentul ieftin de la Hidroelectrica, a făcut loc pe...