Klaus Iohannis a vizitat o școală de robotică pentru fete din Estonia

Publicat: 17 iun. 2021, 20:45, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Klaus Iohannis a vizitat o școală de robotică pentru fete din Estonia

Președintele Klaus Iohannis a continuat, joi, vizita de stat în Republica Estonia, având convorbiri oficiale cu prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, și cu președintele Parlamentului eston, Jüri Ratas.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a vizitat Unicorn Squad, o școală de robotică pentru fete din Estonia.

În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat interesul comun pentru dezvoltarea cooperării în sectorul digital, în acest context Președintele Klaus Iohannis accentuând interesul pentru cooperarea în domeniul securității cibernetice și inteligenței artificiale, dată fiind experiența în acest domeniu a Estoniei și a României, care găzduiește noul Centru Cyber al Uniunii Europene”, transmite Administrația Prezidențială.

Vizitele la Centrul e-Estonia și start-up-ul Unicorn Squad, proiecte de succes ale Estoniei din perspectiva digitalizării și inovației, au deschis oportunitatea intensificării cooperării româno-estone în aceste domenii de interes deosebit pentru cele două țări”, se arată în comunicatul de presă citat.

Unicorn Squad a fost înființat în 2018 de Taavi Kotka, renumit om de afaceri eston, ca școală profesională de robotică destinate exclusiv fetelor.

La mișcarea Unicorn Squad participă astăzi sute de fete din toată Estonia. Au loc experimente în domeniile electricitate, multimedia, programare, fizică, tehnologie, inginerie. Alte domenii interesante predate sunt tehnicile de luminat și efectele speciale.