Klaus Iohannis, la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut-Chețani: Infrastructura din România a rămas mult în urmă

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, participă vineri 18.09. a.c., la deschiderea tronsonului Iernut-Chețani, 18 km, al Autostrăzii Transilvania.

Șeful statului a declarat că este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă, acuzând că fostele Guverne nu au vrut să se dezvolte infrastructura, însă actualul Guvern liberal vrea.

„Vă rog să înțelegeți bine de ce sunt eu aici, astăzi. Nu am venit pentru festivisme și nu am venit pentru a încheia ceva. Am venit pentru a dat semnalul că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ținem de termene și trebuie să avansăm mult, mult mai repede cu lucrările de infrastructură”, a declarat Iohannis.

Președintele a menționat că deschiderea tronsolului nu este un punct „terminus”, ci un punct intermediar, fiindcă mai este „foarte, foarte mult de lucru în România”.

„Vă amintiți că acum câteva luni de zile, împreună cu Guvernul Orban, am lansat Planul de relansare pentru economia României. Un punct extrem de important, poate cel mai greu punct din acel plan este infrastructura mare. Aici este nevoie de foarte multă implicare și aici am eu așteptări foarte mari de la Guvern și de la constructori să facem pași importanți”, a mai spus Iohannis.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/371901343829546

Ludovic Orban: Investițiile în infrastructură reprezintă prioritate zero

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 și se bucură să vadă cum „prinde viață”.

„Investițiile în infrastructură reprezintă prioritate zero și vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României. (…)Mai mult decât atât, deja am făcut câțiva pași pentru a umbla un pic la legislația în domeniul achizițiilor publice și în continuare vom apela la expertiză astfel încât procedurile să fie cât mai simplificate, să nu ne mai împiedicăm de întârzieri nepermise”, a declarat Orban.

Ministrul Transporturilor: Anul 2020 este anul dezvoltării infrastructurii de transport în România

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că anul 2020 este anul construcției Autostrăzii Transilvania fiindcă a reușit să o ducă pe un curs „ireversibil de implementare”.

„În noiembrie 2019 se lucra timid pe două din cele zece tronsoane rămase de executat din Autostrada Transilvania. După zece luni de Guvernare Ludovic Orban, iată, reușim să dăm în trafic 25 de km de autostradă. De asemenea se lucrează pe 110 km de autostradă, acest lucru se va întâmpla de săptămâna viitoare, când vom semna contractul de proiectare și execuție, pentru încâ 31 de km de autostradă, între Nădășelu și Zimbor. Ultimele două tronsoane, cei 67 de km de autostradă din Autostrada Transilvania sunt în procedură de licitație cu termen de depunere a ofertelor noiembrie 2020”, a mai spus Bode.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...