Kovesi și-a trimis procurorii la Sibiu pentru o fraudă de peste 1 milion de euro

Publicat: 19 sept. 2023, 14:32, de Viorela Pitulice, în Ultimă oră , ? cititori
Kovesi și-a trimis procurorii la Sibiu pentru o fraudă de peste 1 milion de euro
kovesi, eppo

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se află în centrul unei anchete desfășurate de Biroul regional Cluj al Parchetului European, instituție europeană condusă de Laura Codruța Kovesi, care suspectează o fraudă de peste un milion de euro cu fonduri Erasmus.

”Biroul Regional Cluj-Napoca al Parchetului European efectuează astăzi percheziţii domiciliare în judeţul Sibiu, în cadrul unei anchete vizând Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, suspectată de fraudă cu fonduri Erasmus”, a anunțat Parchetul european, condus de Laura Codruţa Kovesi.

Perchezițiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Suspiciunile îi vizează pe angajaţii universităţii, care erau responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relaţii Externe. Aceștia au întocmit contracte fictive cu diverşi cetăţeni din Asia de Est pentru a primi finanţare pentru două proiecte în cadrul Erasmus+ pentru state partenere.

În același timp, studenţii, doctoranzii şi personalul didactic din Asia au rămas pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus și după ce contractele lor se încheiau. Există suspiciunea că le-au fost falsificate semnăturile, iar banii transferați altor persoane.

Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri venite din partea conducerii actuale a Universităţii Lucian Blaga.