La Avocatul Poporului se dă spor de praf de 2.500 de lei

Deputatul liberal Cristian Băcanu spune că la instituția Avocatul Poporului un director beneficiază de spor de praf și condiții vătămătoare în valoare de 2.500 de lei.

„2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (…)  2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face. Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid.”, scrie Cristian Băcanu.

Deputatul PNL susține eliminarea unor astfel de sporuri care „căpușează banul public”.

„Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simț și mai agresive cu banul public. Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească niciun spor, evident!

Cred că trebuie să tăiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, mai scrie deputatul.

Procedura de revocare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că Parlamentul a demarat procedura pentru revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Unul dintre motivele care stau la baza revocării este acela că Avocatul Poporului a avut o atitudine nepotrivită în timpul pandemiei, „care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor”.

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. Birourile permanente reunite au refuzat să deruleze procedurile din Legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, a declarat Orban la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, scrie Agerpres.

El a explicat că, dincolo de sesizarea PNL în acest sens, există şi o alta depusă de deputatul PNL Florin Roman, care a fost însuşită şi susţinută şi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat ale USR PLUS şi ale PNL.

„Urmează ca, într-un termen de două săptămâni, cel mult, comisiile juridice să analizeze această solicitare, să prezinte un raport care să fie transmis plenului”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole