La ce oră se va încheia Slujba de Înviere la ortodocși, anul acesta

Biserica Ortodoxă Română a transmis zilele acestea o clarificare cu privire la intervalul orar care vizează restricțiile de circulație în noaptea de Înviere. Paștele la credincioșii ortodocși se va prăznui anul acesta pe data de 2 mai.

În legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație (pe jos sau cu mijloc de transport personal) în noaptea de Înviere, neînțelegere pe care unii s-au grăbit să o speculeze din nou „martiric”: Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00”, a transmis purtătorul de cuvând al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Acesta a mai subliniat că persoanele care vor participa la Slujba de Înviere nu vor fi vânate pentru a fi amendate.

Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești.

Ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă. Reperele orare referitoare la aceasta din urmă vor fi comunicate la timp spre liniștirea noastră a tuturor.

Să ne ajute Dumnezeu să găsim și să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!” a transmis Vasile Bănescu.

Guvernul a fost de acord să ridice restricţiile de circulaţie până la ora 2.00 dimineața în sâmbăta Paştelui catolic şi a celui ortodox, după cum a anunțat joia trecută vicepremierul Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, măsura este una importantă pentru credincioşi, deoarece vor putea participa la Slujba de Înviere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...