La comenzile de pizza, Bucureștiul depășește Roma sau Barcelona

În București se comandă mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona, România fiind pe locul al doilea în lume și pe primul loc în Europa de sud-est la livrările acestui aliment.

Potrivit aplicației de livrare care face această cercetare (Glovo) pentru anul 2023, după București, în topul orașelor cu un număr apreciabil de amatori de pizza se află în ordine: Cluj-Napoca, Iași, Constața, Oradea și Brașov.

Zilele preferate pentru comenzile de pizza sunt vinerea și sâmbăta. De regulă, se comandă pizza pentru cină, între orele 19:00 și 21:00. „Minutul de aur” s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate.

Iarna este anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România. La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000.

Aplicația de livrare care face aceast cercetare a fost fondată în 2015 la Barcelona și operază în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...