La Galați, aquapark fără „instrucțiuni de folosire”. Doi bărbați au ajuns la spital după ce s-au accidentat pe tobogan

La aquapark-ul care a fost deschis în week-end la Plaja Dunărea din Galați s-a produs un prim accident, doi bărbați, de 30 și 38 de ani, ajungând la Spitalul Clinic Județean de Urgență după ce au fost răniți în timp ce se distrau pe toboganul pentru adulți, care are o înălțime de 20 de metri.

„Au fost aduși doi bărbați victime ale unui accident produs la Plaja Dunărea. În urma investigațiilor s-a stabilit că primul bărbat, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism la glezna stângă. Cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 38 de ani, prezenta dureri la coloana lombară. Cele două victime au fost supuse investigațiilor radiologice și au părăsit spitalul”, a comunicat conducerea spitalului.

Accidentul s-a produs din cauză că nu a fost respectată o regulă de bază a aquapark-urilor, lansarea pe tobogan numai când acesta este liber. Primul bărbat s-a așezat necorespunzător pe colac și s-a blocat la jumătatea toboganului, fiind lovit de al doilea bărbat, care se lansase fără să aștepte eliberarea toboganului. „Acel om nu a stat corespunzător pe colac, s-a blocat în tub și celălalt a plecat și s-au ciocnit”, a explicat unul din supraveghetori.

La tobogan ar fi trebuit să fie prezent un supraveghetor care să permită accesul pe tobogan unei alte persoane abia după ce toboganul a fost eliberat. În planul de organizare al plajei sunt prevăzute zece posturi de supraveghetori, câte cinci pe fiecare tură. La piscina pentru relaxare și piscina cu aterizare de pe tobogan este prevăzut un singur supraveghetor și la momentul producerii accidentului acesta era la „relaxare”, nu la „aterizare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole