La Galați, crește numărul copiilor infectați cu Covid-19. Sunt internați 36 de copii, doi fiind la Terapie Intensivă

Publicat: 20 iul. 2022, 07:44, de Sorin Costea, în ESENȚIAL , ? cititori
La Galați, crește numărul copiilor infectați cu Covid-19. Sunt internați 36 de copii, doi fiind la Terapie Intensivă

Deși este perioadă de vacanţă și e destul de scăzută posibilitatea ca micuții să se infecteze prin transmitere comunitară, numărul copiilor infectaţi cu Covid-19 creșțe mai mult decât în ultimele luni ale anului școlar.

Potrivit Prefecturii Galaţi, 36 de copii sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf Ioan” din Galaţi, doi dintre aceștia, un băieţel de un an si trei luni şi o fetiţă de trei ani si jumătate, fiind internați la Terapie Intensivă.

Cei doi copii au ajuns la spital cu febră foarte mare, unul din micuţi având chiar convulsii provocate de starea febrilă, însă medicii spun că starea lor de sănătate are o evoluţie favorabilă.

„În momentul de față, doi copii sunt în Terapie Intensivă Pediatrică, cu o evoluție favorabilă. Este un copil de un an și 3 luni și o fetiță de 3 ani și jumătate au venit cu febre înalte, extrem de greu de responsive la tratamentul antitermic. Unul dintre copii a prezentat convulsii datorită sindromului febril crescut și prelungit, iar celălalt copil a asvut o criză de laringită care a necesitat oxigenarea. În momentul de față, capacitatea este ocupată în procent de 90%, dar suntem pregătiți să extindem zona de Covid dacă situația epidemiologică o va impune”, a declarat dr Iuliana Moraru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfântul Ioan”.

În total, la Galați sunt internate 108 persoane infectate cu coronavirus, un număr de 63 de adulţi testaţi pozitiv fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, la Spitalul TBC şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Galați, unde un pacient se află la Secţia de Terapie Intensivă.

În ultimele 24 de ore, 110 gălăţeni au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, însă starea lor de sănătate nu a necesitat internarea.

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, medicii recomandă în continuare purtarea măştii de protecţie în locurile aglomerate, în mijloacele de transport, în magazine, precum şi spălarea pe mâini cât mai des.