La Ostrov, polițiștii de frontieră lucrează după alte legi

Publicat: 05 iul. 2024, 08:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
La Ostrov, polițiștii de frontieră lucrează după alte legi
Foto: polițiade frontieră.ro

Se pare că la granița româno-bulgară de la Ostrov, polițiștii lucrează după alte reguli decât cei din restul țării. Cel puțin așa rezultă din pățania unei familii din Ploiești.

O familie din Ploiești a trăit ore de coșmar la Ostrov. Doi bunici, însoțiți de nepotul lor, au fost întorși din drum de un agent al Poliției de Frontieră, după ce au fost ținuți în soare vreme de trei ore.

Respectiva familie, împreună cu străbunica, în vârstă de 84 de ani, dorea să călătorească în Bulgaria, în concediu, cu nepotul de 10 ani.

Mama minorului locuiește în Germania. Acolo a întocmit o procură, la un notar, prin care îi împuternicea pe bunici să însoțească copilul în călătorie, în Europa. În baza acestei declarații, copilul a putut veni în România, însoțit de bunicul său, fără nici un fel de problemă. În schimb, la Ostrov, polițiștii de frontieră au avut altă părere. Agentul de serviciu a ajuns la concluzia că nu poate permite ieșirea copilului din țară, pe motiv că traducerea declarației nu are apostila Curții de la Haga. Dar până să ia această hotârâre, a stat să se gândească trei ore. În acest timp, copilul și însoțitorii săi au trebuit să aștepte afară, în plină caniculă.

Proces verbal Ostrov

Proces verbal Ostrov

Că măsura luată de agentul de la Ostrov este, dacă nu abuzivă, cel puțin discutabilă, o dovedește faptul că, după ce au fost refuzați la Ostrov, eroii acestei povești au trecut în Bulgaria pe la Vama Veche, fără nici un fel de problemă. Asta lăsând la o parte faptul că minorul, așa cum am arătat mai sus, a intrat în România pe baza aceluiași document. Fără să întrebe nimeni de apostila de la Haga!

Și comportarea agentului de la Poliția de Frontieră Ostrov a lăsat de dorit, după cum a povestit bunicul minorului. Când i s-a cerut ca un șef al agentului să verifice situația, replica a venit seacă:„Ce șef? Eu sunt șef aicea!”.

Fără a avea intenția de a face ordine în curtea Poliției de Frontieră, solicităm conducerii acesteia declanșarea unei anchete. Cazul prezentat impune un astfel de demers, căci ridică o întrebare ale cărei răspunsuri sunt îngrijorătoare, oricare dintre răspunsurile posibile le-am alege. Fie polițistul de la Ostrov este incompetent ori rău voitor, sau ceilalți polițiști, care au permis intrarea și ieșirea copilului din țară, sunt „pe dinafară”!

Indiferent de variantă, e clar că în Poliția de Frontieră ceva e putred! Căci legea ar trebui să funcționeze la fel, indiferent de punctul de frontieră!