La „pomul cu gânduri bune” din Sibiu, localnicii și turiștii pot așeza câte un mărțișor și o felicitare

Sibienii şi turiştii au ocazia să pună un mărţişor însoţit de o urare într-un măr unic din oraş, numit „pomul gândurilor bune” şi care se află în Muzeul în aer liber, pe Aleea Lemnului.

„Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, organizează în perioada 27 februarie – 7 martie, acţiunea <<Mărţişorul şi Pomul gândurilor bune>>. Demersul este unul gândit special pentru a simboliza sosirea primăverii. Vizitatorii pot împodobi astfel crenguţele unui măr cu un mărţişor handmade şi cu un gând bun scris pe cartonaşe colorate.

Astfel, pe Aleea Lemnului din Muzeul ASTRA, unul dintre pomii fructiferi din faţa Complexului maramureşan (monument care va putea fi identificat cu ajutorul unei hărţi puse la dispoziţie la intrarea principală în muzeu) va deveni în această perioadă personajul principal al primăverii.

În această perioadă, în intervalul orar 9,30-16,30, organizăm şi un atelier de împletit fir de mărţişor în Pavilionul Muzeal Multicultural, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Atelierul de va desfăşura pe baza biletului de intrare”, anunță Agerpres.

Până duminică, oricine vizitează Muzeul în aer liber din Sibiu primeşte un cartonaş cu un şnur de mărţişor şi îşi poate aşeza gândul bun, printre crengile unui măr roditor.

Este pentru prima dată când în muzeul sibian există această iniţiativă inspirată din tradiţia unor sate din ţară, unde se obişnuia împodobirea pomilor fructiferi în luna martie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...