La unii nu e criză: românii au luat cu asalt Maldive în 2022

Insulele Maldive sunt tot mai preferate de români. Datele oferite de Ministerul Turismului din Insulele Maldive, arată că aproape 12.000 de români și-au petrecut vacanța în Maldive.

Pentru o vacanță în Maldive, românii au scos din buzunar peste 1.500 de euro. Destinația este preferată de români datorită zborurile charter ale agențiilor de turism spre insule, care s-au înmulțit în primii doi ani de pandemie.

Și în luna decembrie a anului 2021, insulele Maldive au fost luate cu asalt de români. La acel moment, 15.856 de români au ales să-și petreacă vacanța acolo. Practic, numărul de turiști români înregistrați în decembrie 2022 a fost cu 14,3% mai mare față de decembrie 2021.Numărul românilor care au ales resorturile a fost redus cu 27%.

În ceea ce privește, piață de turiști pentru această destinație, România ocupă poziția 29. Datele arată o creștere a numărului de turiști din Danemarca, Irlanda, Norvegia, Regatul Unit sau Italia.

Insulele Maldive sunt preferate, în special de turiștii din nord-estul și sud-estul Asiei, precum Thailanda (1.805%), Singapore (1.327%), Taiwan (1.114%), Malaysia (1.106%), Vietnam (889%) sau Japonia (812%).

Un raport al autorității de turism din Maldive din anul 2021 arată că, România se află pe locul 5 în topul vizitatorilor străini. Astfel, România a stat mai bine decât Germania, Elveția, Franța sau SUA.

În 2021, o săptămână în Maldive costa de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, de la 1.414 euro/persoană la un hotel de patru stele, de la 1.240 de euro/persoană la un hotel de trei stele, cu o reducere de până la 20% în perioada de early booking.

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Maldive este în afara sărbătorilor, când resorturile nu au un grad ridicat de ocupare și oferă turiștilor și mai multă intimitate, arată compania.

„Maldive nu mai este o destinație numai pentru cupluri, resorturile oferind activități pentru toate vârstele, de la cluburi pentru copii și de sport pentru adulți la spectacole, relaxare în centrele SPA. Este considerat cel mai mare centru de sporturi de apă, în care se poate face snorkeling, kitesurf, kayaking, paddle boarding, excursii cu jetski, wakeboard. În vacanță în insulele exotice, turiștii pot să urmeze cursuri de scuba diving şi să obţină certificarea PADI, ori să facă excursii de curăţare a oceanului pentru protejarea recifului de corali”, spun reprezentanții companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...