La vremuri liberale, tot PD/PDL la guvernare

Ultimele alegeri europarlamentare, locale și parlamentare au demonstrat încă o dată că pisica are nouă vieți. Iar la noi, partidul care a confirmat în ultimii 25 de ani mitul pisicii este PD creat de Petre Roman și încălecat de Traian Băsescu. De a lungul timpului, PD a devenit PDL și, din 2017, a devenit PNL.

Acum, straiele Brătienilor lăsate moștenire liberalilor sunt îmbrăcate și afișate de „tovarășii” și „copiii” lui Traian Băsescu în Parlamentul European, Guvernul României, Parlamentul României sau la șefia Consiliilor Județene.

Astfel, din cei zece europarlamentari liberali, șase provin din fostul PD, adică Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Daniel Buda, Siegfried Vasile Mureșan și Marian-Jean Marinescu. Iar dacă ținem cont de faptul că Rareș Bogdan respiră și vorbește prin Vasile Blaga, grupul PD ajunge la șapte europarlamentari.

Lângă aceștia se pot „lipi” și cei doi europarlamentari PMP veniți din PD, adică Traian Băsescu și Eugen Tomac, dar pesedistul Tudor Ciuhodaru care a cochetat și cu PDL. Practic, fostul PD are cel mai mare număr de europarlamentari.

De asemenea, la câteva consilii județene sunt la butoane baronii PD-PDL, cum ar fi la Suceava – Gheorghe Flutur, Alba – Ioan Dumitrel, Cluj – Alin Tișe, finul lui Emil Boc sau Arad – Cionca-Arghir Iustin-Marinel, omul lui Ghiță Falcă.

Dar instalarea cabinetului Cîțu a mai adus o „premieră” incredibilă și nedorită pentru liberalii autentici: niciunul dintre cei nouă miniștri nu este liberal, fiecare vine de la alt partid sau a devenit liberal când a ajuns ministru, adică cazul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă. Ca atare, noi miniștrii „liberali” ai cabinetului Cîțu sunt la:

  • Ministerul de Finanțe – Alexandru Nazare, fost PD, PDL;
  • Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, fost PSD;
  • Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă;
  • Ministerul Energiei – Virgil Popescu, fost PD;
  • Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode, fost PD, PDL;
  • Ministerul Educației – Sorin Câmpean, PC, PSD, ALDE, Pro România;
  • Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu, fost PP-DD;
  • Ministerul Agriculturii – Adrian Oros, fost PNȚ-CD;
  • Ministerul Muncii – Raluca Turcan, fostă PD, PDL;

Astfel spus, aceeași Mărie, dar cu altă pălărie sau, mai direct, la vremuri noi, tot noi… vechii pediști/pedeliști dar și sigurii/singurii viitori populari! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole