”Langya”, un virus complet nou descoperit în… China, care a infectat deja 35 de persoane

Medicii au confirmat apariția unui nou virus în China. Numit ”Langya”, el s-ar transmite de la animale la oameni și ar prezenta caracteristici asemănătoare coronavirusului, transmit agențiile de presă internaționale.

În China, medicii au tras un semnal de alarmă după ce au detectat un nou virus. Botezat ”Langya”, virusul ar fi infectat deja 35 de persoane în două provincii din estul țării. Testate, deoarece erau febrile, persoanele prezentau febră, stare de oboseală, tuse, lipsa poftei de mâncare, dureri musculare, greață, dureri de cap și vărsături. De asemenea, ele aveau antecedente de contact cu animale.

Potrivit ultimelor informații raportate de autoritățile sanitare, acest virus ar fi complet nou și deci nu a mai infectat niciodată oameni până acum.

Virusul face parte din familia Henipavirus, din care două specii – virusurile Hendra și Nipah – au fost identificate anterior.  Informațiile nu sunt liniștitoare, deoarece ele au fost la originea unor boli mai curând grave chiar letale în cazul persoanelor infectate. Deocamdată, nu avem niciun vaccin sau tratament.

Să ne reamintim că Henipavirusul este clasat la nivelul de biosecuritate 4, cu un nivel de mortalitate cuprins între 40 și 75%, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit unor cercetători, citaţi în New England Journal of Medicine, chiţcanii (mamifer insectivor asemănător cu șoarecele) ar putea fi purtători ai virusului Langya.

Bolile zoonotice – transmisibile de la animal la om – devin o problemă majoră la nivel mondială. Mai mulţi factori provoacă apariţia unui număr mare de astfel de virusuri – de exemplu SARS-CoV-2, Zika, Ebola. Este vorba despre distrugerea habitatelor naturale, consumul şi comerţul unor specii sălbatice, dar şi modificările climatice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...