Lăsată să moară pe targă

Parchetul din Roma a deschis dosar penal de omor din culpă pentru personalul medical de la Clinica Tor Vergata, una de vază în chirurgia afecțiunilor cardiace. Și asta pentru că, pe 3 februarie, o femeie venită aici cu dureri abdominale, trimisă de la spitalul Vannini pentru investigații de tip CT, a încetat din viață, după zece ore de așteptare pe hol.

Adică, deși trebuia să fie chemată pentru examenul tomografic, femeia nu a fost băgată în seamă de nimeni. În vârstă de 67 de ani, Rossana Alessandroni a murit pe targa pe care se afla, ca urmare a unei hemoragii. Familia ei a făcut plângere către organele avizate, arătând că, dacă Rossana nu ar fi fost uitată pe hol, viața ei ar fi fost cel mai probabil salvată.

Ancheta, una destul de complicată, a început. Sunt cercetați angajații de la cele două unități medicale, fișele pacienților sunt puse și ele sub lupă. O autopsie a decedatei nu se poate face, pentru că aceasta a fost înmormântată a doua zi de la deces. Din primele declarații ale medicilor și asistentelor reiese că femeia, care a fost conform protocolului, testată pentru covid, a ieșit pozitivă.

Asta ar fi îngreunat procedurile de investigații. Căci, s-a făcut, după un timp, și al doilea test. Conform unității medicale, tot pozitiv.

Dar aparținătorii Rossanei contrazic medicii, afirmând că al doilea test a fost negativ și cei din spital pur și simplu au uitat de femeia aflată pe targă. Cercetările continuă pentru a se elucida dacă pacienta a fost sau nu tratată corect și prompt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...