Le Figaro: Reportaj la Institutul ”Matei Balș” , unde sunt pacienți cu Covid care primesc tratamentul pe holuri

În ediția din 8 octombrie a.c., Le Figaro publică un reportaj, autor Camille Moretti, realizat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, unde, pe holuri, au fost instalate paturi pentru pacienți cu Covid. ”Acest spital funcționează la 110% capacitate”, subliniază autorul.

În Uniunea Europeană, România este una dintre țările cu numărul cel mai mic de persoane vaccinate, când a venit valul al patrulea  Covid-19.

Reportajul subliniază cifrele alarmante în privința numărului de cazuri noi și numărului de decese înregistrate zilnic.

Dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului ”Matei Balș”, spune că ”imensa majoritate a pacienților sunt nevaccinați: 93%-95%  sunt nevaccinați”.

Potrivit experților, explicația acestui fenomen ar fi neîncrederea în autorități, teoriile coronarosceptice.

În acest sens, este prezentată o pacientă afectată de Covid-19. Lucia Drăghici, nevaccinată: ”N-am apucat să mă vaccinez”. Când este întrebată dacă, în această situație, se va vaccina, pacienta răspunde: ”Este dificil. Teama de vaccin este foarte mare. Încă este mare”.

În schimb, George Vieru, internat, recunoaște că este o boală cumplită și că este dintre cei care credeau că vaccinul nu este bun. ”Dar nu am gândit bine, am făcut o alegere greșită și vă spun foarte sincer că, după ce voi termina tot acest travaliu al bolii, voi fi dintre persoanele care cu responsabilitate mă voi vaccina”, declară pacientul.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Aceasta este munca de calitate, realizările și efortul politicienilor noștri de peste trei decenii. România se află la o răscruce de drumuri pe această temă, pe care „o dată i s-a părut imposibilă”. Mulți dintre noi am fost dispuși să privim în altă parte.
    Trist foarte trist pentru acest popor umil și blând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole