Le Monde: „Joe Biden a plecat cu mâna goală din Arabia Saudită”

Publicat: 27 iul. 2022, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Le Monde: „Joe Biden a plecat cu mâna goală din Arabia Saudită”

Un subiect recurent în presa internațioinală este reprezentat de vizita președintelui american în țări din Orientul Mijlociu.

Cel mai recent turneu al lui Biden în Orientul Mijlociu, chiar dacă a avut unele câștiguri, a arătat că SUA pierd puterea în plan strategic. Președintele american nu a reușit să formeze o alianță în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu lideri din Israel și din Arabia Saudită”, susține cotidianul turc Cumhurriyet.

Mai categoric, Le Monde titrează: ”Joe Biden a plecat cu mâna goală din Arabia Saudită”. ”Președintele american s-a întâlnit cu prințul moștenitor saudit, în ciuda promisiunii sale de a-l evita după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. În schimb nu a obținut nicio garanție privind creșterea producției de petrol.

Trebuie spus că Riadul rămâne unul dintre cei mai apropiați parteneri strategici ai Washingtonului dintr-un motiv pe care niciun președinte american nu îl poate ignora: petrolul, al cărui preț a crescut de la începutul războiului din Ucraina”, precizează Le Monde.