Clanul mafiot din Chiajna mână în mână cu judecătoarea Lia Savonea

Un personaj foarte influent din justiție are legături cu unul dintre cele mai temute clanuri interlope din vestul Bucureștiului și anume din comuna Chiajna. Banii din imobiliare au legături directe cu clanurile interlope și către vârful justiției din România.

Judecătoarea Lia Savonea, șefa Curții de Apel București a recunoscut că nu a declarat vânzarea unui teren, în valoare de 30 de mii de euro, după ce Agenția Națională de Integritate i-a verificat averea timp de trei ani și n-a descoperit nicio neregulă, conform riseproject.ro

Este interesant faptul că un judecător de calibrul Liei Savonea a omis să declare în declarația de avere toate imobilele deținute.

Lia Savonea cumpărase terenul împreună cu rudele primarului din Chiajna, comuna lipită de București. Tot acolo, soțul judecătoarei a construit un bloc, pe un alt teren, iar în afacerea imobiliară a pompat bani, un milion de euro, cash, fiul unui magistrat condamnat pentru corupție.

Printre principalii beneficiari ai schemei imobiliare a fost chiar fratele primarului din Chiajna, nașul unui interlop implicat în lupte electorale și scheme imobiliare în aceeași localitate.

Blocul construit în Chiajna de Mihai Savonea și Rareș Cojocaru. Foto: Sebastian Silvestru

În urmă cu aproape trei ani, Iordan a ajuns la spital, în stare gravă, după o răfuială armată cu un alt grup din Chiajna, pe motive electorale. În 2020, au fost alegeri în localitate, iar cele două clanuri susțineau candidați diferiți, conform relatărilor făcute atunci de reporterii PRO TV.  Înainte de asta, tot la alegeri, presa a arătat că membrii ai clanului Iordan au bătut un consilier local liberal. Când s-a căsătorit, în 2017, Iordan l-a avut naș pe Mircea Minea, primarul comunei Chiajna.

Mircea Minea și Liviu Iordan. Sursă foto: Instagram

Primarul Mircea Minea a admis relația, când a fost sunat de jurnaliști: „Da, Liviu Iordan este finul meu. ”

Citește investigația pe riseproject.ro!

Clanul interlop Iordan, comandoul primarului din Chiajna

Autoritățile judiciare cercetează două incidente grave petrecute, în campania electorală din 2020, în Chiajna, unde membrii clanului interlop Iordan sunt folosiți de primarul Mircea Minea în răfuielile politice pe care le are cu adversarii săi.

Un consilier județean PNL din Ilfov a fost agresat de membrii clanului Iordan, folosit, nu pentru prima dată, de primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, pentru a-și rezolva problemele politice cu adversarii săi.

Consilierul județean PNL Constantin Ofițeru a relatat, la Antena 3, că, marți seara, a fost atacat de mai mulţi interlopi care i-au lovit cu toporul maşina. „Mă îndreptam spre domiciliu, ora 18.30. Pe o stradă lăturalnică, la aproximativ 500 de metri de casă, am fost blocat de o maşină neagră, condusă de Iordan Alexandru, un membru al Clanului Iordan. În depăşirea lui, am avut o discuţie. Ei, în urmă cu 2 săptămâni, au mai făcut un gest asemănător. Au bătut un coleg PNL, după o şedinţă de Consiliu local, în care s-a ales un nou viceprimar al comunei Chiajna. Toate aceste lucruri se petrec datorită primarului care vrea să ţină comuna sub control, cum spune domnia sa, de 26 de ani. M-au atacat cu topoare, săbii, cuţite, bâte. M-au alergat, mi-au spart maşina. Mi-au speriat familia, copiii”, a susținut Constantin Ofițeru, consilier PNL, la Antena 3.

„Mi-au reproşat că l-am susţinut pe acest coleg care a fost bătut în urmă cu două săptămâni şi că l-am îndrumat să depună plângere şi să urmeze calea legală. Acest lucru i-a deranjat. S-a depus o plângere penală la momentul respectiv. Este un dosar în derulare. Poliţia ştie mai multe. Cert este că ei au continuat ameninţările asupra colegului meu care, constrâns într-un fel, a renunţat la plângerea pentru vătămare corporală.

Colegul meu a fost bătut în incinta Poliţiei Locale Chiajna, unde s-a desfășurat această şedinţă. Poliţiştii locali, care trebuia să intervină, au muşamalizat chestia asta, şeful poliţiei fiind un apropiat al acestui Clan Iordan. Camerele de supraveghere care au surprins tot momentul, toată bătaia au fost şterse. Din informaţiile pe care le deţin eu, la polițiști au ajuns două camere care erau în cealaltă parte a clădirii, nu au surprins momentul. Toţi consilierii de la PSD, PNL, care au participat la şedinţă, sunt martori”, a mai spus consilierul liberal.

Tot în campania electorală, interlopii au atacat cu săbii și arme de foc

Doi bărbați au fost atacaţi cu pistoale şi săbii, pe stradă, de membrii unui clan interlop. Răniții sunt acum în stare gravă, la spital. Unul dintre ei a fost arestat în urmă cu zece ani, în furtul de arme de la o unitate militară. Celălalt este fratele campioanei la culturism Alina Pană, care a declarat că în spatele atacului s-ar afla vărul ei, eliberat recent din închisoare.

cel puțîn trei mașini au înconjurat autoturismul în care se aflau Călin Pană, fratele Alinei Pană, campioană la culturism, și Liviu Iordan, cunoscut pentru furtul armelor de la Ciorogârla. Cei doi se întorceau de la piscină. Acolo făcuseră un live pe Facebook în care anunțaseră că pleacă spre casă, iar agresorii au aflat, astfel, unde îi pot găsi.

Interlopul acuzat că și-a ucis propria iubită

Sursă foto: spynews.ro

Alexandru Iordan, liderul interlop din Chiajna care a revoltat o țară întreagă după ce a fost acuzat că și-a omorât iubita în bătaie, pare să fie lovit de un blestem nemilos. Acesta a fost nevoit să ceară voie judecătorilor să meargă la înmormântarea tatălui său, care a sfârșit în mod tragic, în timp ce se afla în vacanță, în străinătate.

Alexandru Iordan este cunoscut în comuna ilfoveană Chiajna drept unul dintre cei mai temuți lideri interlopi, care, alături fratele lui, Liviu, a făcut legea în localitate de ani ani la rând.

Alexandru Iordan nu a ajuns, însă, în atenția publicului din postura de bătăuș de cartier, ci ca ucigaș. În primăvara lui 2020, acesta și-a ucis iubita în bătaie, după ce femeia i-ar fi spus că intenționează să-l părăsească.

Bărbatul ar fi bătut-o pe Marina, iar pentru că aceasta se simțea rău, a chemat o ambulanță. La spital, aceasta a spus că a căzut, însă, ulterior, starea ei s-a agravat și a murit. Iordan a recunoscut că a bătut-o, însă pentru moartea ei a dat vina pe angajații serviciului de ambulață care ar fi scăpat-o de pe targă. Arestat preventiv pentru omor, Iordan a fost eliberat și mutat în arest la domiciliu, pentru a fi judecat în libertate. Cazul a fost amplu dezbătut la emisiunea Acces Direct, unde mama fetei ucise și-a strigat dreptatea.

Clanul Iordan a fost implicat în dosarul armelor furate de la Unitatea Militară din Ciorogârla

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare a 14 din cele 15 persoane retinute in cazul furtului de arme de la Ciorogarla, ca unul dintre acuzati, Marius Costea, zis Taru, a vandut droguri si arme din cele furate unui colaborator cu nume de cod „Marian Guta”.

In motivarea deciziei de arestare preventiva pentru 29 de zile a celor 14 persoane se arata ca in cursul lunii ianuarie 2009, pe timp de noapte, Marius Costea zis „Taru”, impreuna cu Eugen Preda, Nicolae Alexandru Iordan, Doru Tabarca, zis „Margica”, Sandu George Chirita si Marian Scarlat, zis „Macinic”, toti sase membri ai aceluiasi grup infractional, „au sustras prin efractie, taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces dintr-un depozit de armament aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, situat pe raza comunei Ciorogarla, județul Ilfov, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzand o perturbare deosebit de grava mai multor unitati militare”.

Dupa furt, armele au fost impartite intre coautori, astfel incat prin furtul armelor si impartirea lor Marius Costea „a detinut si a efectuat fara drept operatiuni care se refera la arme de foc letale militare, polizand seriile armelor pentru a nu fi recunoscute, iar ulterior, in toamna anului 2009, a vandut o astfel de arma inculpatului Alin Viorel Caca”, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti.

Instanta mai arata ca la datele de 16 octombrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie si 3 decembrie Costea a vandut „persoanei autorizate in calitate colaborator si informator sub identitatea de Marian Guta – nume de cod” un numar de 27 de arme, respectiv un pistol Carpati, calibrul 7,65 mm, 11 pistoale mitraliera calibrul 7,62, tip Kalashnikov, si 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm.

Tribunalul Bucuresti mai noteaza in motivare ca Marius Costea si Adrian Mincu, zis „Bulgaru”, i-au oferit, in 14 decembrie, colaboratorului sub acoperire „Guta” si o mostra de heroina, de 0,87 de grame. Ulterior, in noapte de 15 spre 16 decembrie, cei doi i-au vandut lui „Guta”, pentru 2.000 de euro, aproximativ 100 de grame de heroina.

Plănuia să jefuiască PKK cu armele de la Ciorogârla

Interlopii coordonaţi de Eugen Preda asigurau transporturi de heroină pentru temuta reţea teroristă Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Clanul „Luptătorilor“ – condus de Eugen Preda – plănuia înscenarea jefuirii a 1.000 de kilograme de heroină traficată de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), conform adevarul.ro.

Pe lângă traficul de droguri, interlopii lui Eugen Preda se ocupau şi cu traficul de arme. Mai multe arme dintre cele furate de la unitatea militară din Ciorogârla, în ianuarie 2009, au fost vândute de „locotenenţii” lui Preda unor membri ai clanurilor „Sportivilor” şi „Cămătarilor”.

Procurorii DIICOT au folosit pentru prinderea interlopilor – angrenaţi în traficul internaţional de arme şi de droguri – mai mulţi ofiţeri sub acoperire, care au descoperit faptul că reţeaua de crimă organizată coordonată de Eugen Preda se ocupa cu transportarea heroinei pentru membrii temutei organizaţii teroriste PKK.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

Diploma universitară unică la nivel european! Planul Comisiei Europene

Absolvenții de facultate din Uniunea Europeană vor avea la finalul studiilor o diplomă universitară unică, recunoscută pe tot teritoriul UE. Comisia Europeană dorește ca instituțiile...
Soft pentru estimarea distrugerilor de cladiri in razboi, creat la Galati

Soft pentru estimarea distrugerilor de clădiri în război, creat la Universitatea...

Estimarea distrugerilor provocate de în război de atacurile cu drone și rachete sau bombardamente poate fi realizată cu ajutorul unei aplicații create de un...