Liderul deputaţilor UDMR cere un armistiţiu politic pentru şase luni

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat că doar printr-un armistiţiu politic între partide s-ar putea ajunge la ieşirea din criză şi la învestirea unui guvern cu puteri depline. El a arătat că fezabil ar fi să se refacă majoritatea cu cei de la USR şi a precizat că UDMR poate lucra cu un premier precum Nicolae Ciucă.

Întrebat ce îşi doreşte UDMR în această criză politică, Csoma Botond a răspuns: ”Să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline”. Liderul deputaţilor UDMR a arătat că acest lucru se poate întâmpla ”dacă actorii politici vor renunţa puţin la orgoliile personale şi încheiem un armistiţiu politic, să zicem, nu ştiu, pe şase luni şi reuşim să ajungem la un compromis, să se formeze o majoritate parlamentară cât mai repede”. Întrebat de ce doar pe şase luni, liderul deputaţilor UDMR a răspuns:

Pe şase luni, să trecem acest hop în faţa căruia se află ţara, cu criza sanitară, criza la preţurile de la energie, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. OK, dacă reuşim să găsim o majoritate parlamentară care poate să funcţioneze pe mai mult timp, bine, nu trebuie după şase luni să doborâm iar Guvernul, dar eu am spus cel puţin, atunci revin şi corectez, cel puţin pe şase luni să avem un armistiţiu şi să lucrăm pentru cetăţeni”.

Csoma Botond a mai dorit refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR.

Cea mai fezabilă, dacă vorbim de o majoritate stabilă, care să nu fie numai pe şase luni, să spun aşa, eu cred că fezabil ar fi cu USR-ul să refacem o majoritate parlamentară”.

Întrebat dacă UDMR are o problemă cu prezenţa unui militar de carieră în fruntea Guvernului, deputatul a răspuns: ”Noi am spus că în timp de pace totuşi e destul de curios să avem un militar. Nu avem o problemă personală cu domnul Ciucă. Eu nu prea am văzut în ultimii 30-40 de ani, mai ales în UE, ca un fost militar, un militar în rezervă să conducă un Guvern sau să fie şef de stat, dar sigur, având această situaţie mai specială, când trebuie să găsim o soluţie, noi am spus că putem accepta acest lucru. Nu ne bucurăm de faptul că a fost ales chiar un militar în rezervă, dar putem colabora cu domnul Ciucă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...