Liderul organizației mafiote Camorra a decedat

Liderul organizației mafiote Camorra, Raffaele Cutolo, a murit după o lungă suferință, în secția sanitară a închisorii din Parma. Fondatorul și șeful clanului Noua Camorra Organizată avea 79 de ani.

Cutolo era cel mai bătrân deținut de la închisoarea de maximă siguranță, potrivit unor surse din cadrul Poliției Penitenciare, citate de ANSA.

Cutolo a murit miercuri seara, la ora 20:21, la Spitalul „Maggiore” din Parma. În ultima perioadă a fost transferat de mai multe ori din închisoare în secția spitalului. Respingând cea mai recentă cerere de amânare a pedepsei, formulată de apărarea liderului mafiot datorită stării de sănătate, Tribunalul de Supraveghere din Bologna a subliniat, în iunie 2020, faptul că starea sa era compatibilă cu detenția.

În ciuda vârstei sale, Cutolo era încă un simbol. „Se poate considera că prezența lui Raffaele Cutolo ar putea consolida grupurile infracționale, față de care Cutolo și-a menținut pe deplin carisma”, au scris judecătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...