Limba română devine limba oficială în Republica Moldova

Legea care prevede ca limba română să devină limbă oficială în Republica Moldova a fost adoptată de Parlamentul de la Chișinău.

Odată cu adoptarea acestei legi, sintagma ”limba moldovenească” va fi înlocuită cu sintagma ”limba română” în toate legile țării, inclusiv în Constituţie.

Documentul a fost susținut de 57 de deputați ai Partidului Acțiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) al Maiei Sandu, și de deputatul Gaik Vartanean, de la ”Mișcarea Alternativa Națională”, o majoritate de 58 de voturi.

La auzul numărului mare de voturi, deputații PAS s-au ridicat în picioare și au aplaudat, în timp ce colegii lor socialiști și comuniști au afișat pancarte cu inscripții care făceau trimitere la sintagma sovietică de ”limbă moldovenească”.

În termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...