Lingușelile aduse Olguței Vasilescu a băgat TVR în Comisia de etică

La doar câteva zile după ce interviul plin de laude cu Olguța Vasilescu a apărut pe ecrane, comisia de etică a TVR a fost sesizată. Într-o postare pe Facebook, Andrei Enescu, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTV), povestește ce l-a determinat să sesizeze comisia.

„Credeam că după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, astfel de materiale propagandistice nu mai sunt posibile la televiziunea publică. Cu regret trebuie să constat că Televiziunea Română funcționează de aproape 10 ani cu posturi de conducere ocupate interimar, fără un mecanism real de evaluare a performanțelor angajaților, iar efectele se văd în calitatea tot mai slabă a programelor”, a subliniat Enescu, membru CA al SRTV.

Tot în aceeași postare, Andrei Enescu a precizat că va sesiza comisia de etică a TVR.

„Am citit cu mare atenție articolul despre interviul realizat de coordonatorul Studioului Teritorial Craiova, dl. Tiberius Mușuroi, cu primarul Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu și, după ce am vizionat materialul de 55 de minute, urmând procedurile interne ale SRTV, am decis să sesizez azi Comisia de Etică și Arbitraj”, a precizat Andrei Enescu, citat de Libertatea.

Interviul plin de laude a fost realizat la studioul teritorial Craiova al postului de televiziune publică TVR și ulterior, difuzat la finalul anului 2022. Ulterior, interviul a fost difuzat în cadrul emisiunii ”Actual Regional”, moderată de Tiberius Mușuroi, membru supleant în Consiliul de Administrație al TVR propus de PSD (2019).

Moderatorul începe  ”interviul” vorbind despre un ”moment al bilanțului cu format modificat” pentru întâlnirea cu Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Moderatorul prezintă Craiova ca ”destinație turistică” unde vin ”sute de mii de oameni”, fără să precizeze însă o sursă instituțională sau de altă natură care să confirme constatările. Ulterior, o laudă pe Vasilescu pentru că e ”bun comunicator” punând gaj pentru acest lucru însăși ”experiența lui de 20 de ani în TVR”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Tichete sociale 250 lei: Cum poate fi verificată suma care este...

Utilizarea tichetelor sociale de 250 lei a scos la iveală tot felul de probleme, printre care se numără și faptul că de multe ori...