Linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse – reînființată după mai bine de 30 de ani

Primul pas spre reluarea legăturilor cu feribotul între cele două orașe dunărene a fost făcut astăzi de Guvernul bulgar, care a aprobat un proiect de acord cu România pentru înființarea punctului de trecere pentru feriboturi.

Scopul reînființării liniei de feribot este reducerea traficului de pe Podul Priteniei Giurgiu-Ruse, iar ideea a fost discutată și aprobată la finalul lunii ianuarie, într-o  întâlnire între miniștrii transporturilor din România și Bulgaria.

Atunci, ministrul bulgar al Transporturilor se declara optimist și spunea că serviciul de feribot între Ruse şi Giurgiu va fi reluat „cel târziu în iunie”.

Colaborarea dintre cele două guverne în ceea ce privește frontiera comună continuă, autoritățile române și bulgare intenționând să construiască un nou pod peste Dunăre. De asemenea, guvernele român și bulgar au în plan transformarea Dunării într-un canal navigabil pe tot parcursul anului, în cadrul proiectului Fast Danube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...