Lira sterlină a atins un maxim pre-pandemic faţă de euro

Lira sterlină a atins marţi un maxim pre-pandemic faţă de euro. Se așteaptă ca Banca Angliei să crească în continuare ratele dobânzilor, transmite Reuters.

 Lira sterlină a fost cotată în urcare cu 0,1% faţă de euro, la 83,35 pence pentru un euro, după ce a atins cel mai ridicat nivel faţă de moneda unică din februarie 2020.

Faţă de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari, oscilând în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, când lira a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piaţa menţinând ratele dobânzilor neschimbate.

În ultimele săptămâni, investitorii şi-au mărit aşteptările că Banca Angliei va creşte ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creşterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susţine lira sterlină.

Jane Foley, director de strategie pe piaţa valutară la Rabobank din Londra, a declarat că lira sterlină a câştigat, de asemenea, un anumit sprijin din semnele de slăbiciune ale dolarului american.

Faţă de un coş de valute, liras-a tranzacţionat marţi cu mult sub maximele ultimelor 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în pofida aşteptărilor în creştere în această lună că Rezerva Federală va mări ratele dobânzilor mai devreme decât se aştepta iniţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...