Iohannis: Coaliția și-a exprimat susținerea pentru proiectul „România Educată”. Educația nu trebuie să aibă culoare politică

​​Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, după consultările din ultima perioadă pe marginea proiectului „România educată”.

„Am avut în ultimele trei zile la Palatul Cotroceni ultima serie de consultări pentru finalizarea proiectului „România Educată”. Vorbim despre un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare din perioada postdecembristă. Coaliția și-a exprimat susținerea pentru proiect și Guvernul își va asuma prin memorandum țintele „României Educate”. Educația nu trebuie să aibă culoare politică. Nu mai putem continua așa. În cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a stabili cadrul legal. Există fereastra de oportunitate pentru acest demers. Schimbări față de structura actuală apar la tranzițiile dintre etapele educaționale. Bacalaureatul rămâne obligatoriu pentru studiile universitare. Proiectul include și ținte concrete: reducerea ratei analfabetismului funcțional. O Românie puternică e o Românie educată”, a declarat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole