Live: Putin a anunțat anexarea teritoriilor ucrainene. Discursul integral „în fața națiunii” (VIDEO)

Vineri, 30 septembrie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat în cadrul unei ceremonii oficiale anexarea teritoriilor ucrainene ocupate.

Deși oficialii ruși au anunțat că începutul conferinței va avea loc ora ora 15:00, 16 minute mai târziu conferința nu a începuse.
„Cerem regimului din Kiev să înceteze orice activitate militară”, a spus printre altele președintele Rusiei, încă de la început, în aplauzele publicului, în momentul în care conferința a început să se deruleze.

Ce a conținut discursul

Iată spicuiri din discursul lui Putin, în cadrul ceremoniei la care au participat – în sala pregătită pentru anunțul anexării – sute de invitați. Printre aceștia s-au aflat și cei patru lideri autoproclamați din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

Rusia are patru noi regiuni. Rezultatele referendumurilor sunt clare și cunoscute, oameni au ales și alegerea este definitivă”, a declarat Vladimir Putin. Acesta spune că încorporarea acestor patru regiuni „este voința a milioane de oameni” și este „dreptul lor integral, așa cum se precizează în Carta ONU. Cerem Kievului să oprească focul”, spune Putin. „O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem.”

Membrii publicului se ridică în picioare și aplaudă în timp ce Vladimir Putin susține că oamenii care trăiesc în teritoriile anexate fac acum parte din Rusia. Acesta a mai spus  că anexarea teritoriului ucrainean este acum nenegociabilă. În mod amenințător, el avertizează că Occidentul ar trebui să-și amintească „oamenii din Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie devin cetățenii noștri, pentru totdeauna”. „Occidentul a decis ruperea Uniunii Sovietice, dar nu ne vom raporta la acest status-qou”, spune președintele rus. Putin spune că „nu urmărește” să se întoarcă în trecut și să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susține că nu există „nimic mai puternic decât voința acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”. Vladimir Putin repetă afirmațiile pe care le-a făcut de multe ori, că Occidentul încearcă să slăbească Rusia. „În 1991, Occidentul credea că URSS nu se va întoarce, sau Rusia nu își va reveni din acea lovitură. Și am avut anii 1990 groaznici, totuși Rusia a rezistat și a devenit mai puternică și și-a luat înapoi locul meritat.” „Dar Occidentul caută noi oportunități pentru a ne lovi și au visat întotdeauna să împartă statul nostru în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”.

Putin continuă susținând că Occidentul are „standarde duble, standarde triple”. „Ei nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulțime de sclavi. (…) Doar ne iau drept proști. Rusia este o țară grozavă și este o civilizație grozavă și nu va continua să trăiască sub aceste reguli false.” „Distrugerea acestei hegemonii occidentale este ireversibilă, lumea nu va mai fi niciodată la fel”, spune Vladimir Putin. „Și suntem chemați de această istorie, de credința noastră să luptăm pentru Rusia istorică. Pentru marea Rusie istorică, pentru viitoarele generații, pentru copiii și nepoții noștri, trebuie să-i protejăm de aceste experimente care au avut ca scop să le rupă sufletul și conștiința”, spune președintele rus.

„Luptăm pentru cultura noastră, pentru limba noastră”. El a continuat spunând că baza acestei „unificări” stă în „integritate, libertate și compasiunea față de oameni”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole