Liverpool – Bournemouth 9-0. „Cormoranii” au scris istorie în Premier League, cu prima victorie din acest sezon

Publicat: 27 aug. 2022, 19:26, de Vlad Ciotoran, în SPORT
Liverpool – Bournemouth 9-0. „Cormoranii” au scris istorie în Premier League, cu prima victorie din acest sezon

Liverpool a făcut spectacol pe Anfield și a înregistrat cel mai mare scor din istoria sa în Premier Legue: 9-0 cu nou promovata Bournemouth. Prin scorul de sâmbătă seara, echipa lui Jurgen Klopp a egalat cel mai drastic scor înregistrat vreodată în prima ligă engleză.

Victoria din partida cu Bournemouth a fost prima din acest sezon pentru Liverpool, iar elevii lui Klopp și-au luat revanșa pentru toate eșecurile de până acum și au înscris de nouă ori în poarta nou promovatei. De altfel, au fost la un pas să devină prima echipă din istoria Premier League care reușește să dea zece goluri într-un meci oficial.

Vedeta partidei a fost Roberto Firmino care a reușit trei asisturi și două goluri. De altfel, el a ajuns și la borna celor 100 de goluri înscrise în tricoul lui Liverpool.

Liverpool vs Bournemouth 9-0

Liverpool a început meciul în forță și a deschis scorul în minutul 3 prin golul lui Luis Diaz din centrarea lui Firmino. Același brazilian a centrat decisiv și trei minute mai târziu, când Harvey Elliott a făcut 2-0. În minutul 28, tot dintr-o pasă a lui Firmino, Trent Alexander-Arnold a reușit un șut de generic, de la mare distanță, și a făcut scorul 3-0.

După alte trei minute, Firmino a schimbat poziția de pasator cu cea de marcator și a schimbat din nou tabela în 4-0. În ultimul minut al primei reprize, Virgil van Dijk și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după ce a înscris cu capul, iar scorul la pauză era 5-0.

La revenirea de la vestiare, echipa nou promovată în Premier League era în continuare cu moralul zdruncinat, iar Chris Mepham le-a dat încă o lovitură după ce a înscris în propria poartă.

Cormoranii nu și-au încheiat, însă, recitalul de goluri și același Bobby Firmino a reușit în minutul 62 să facă 7-0.

Jurgen Klopp a schimbat mai mulți jucători și le-a dat ocazia să joace și unor nume noi. Fabio Carvalho, tânărul de 19 ani transferat vara aceasta de Liverpool, a reușit să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, ducând scorul la 8-0 fix în minutul 80.

Cinci minute mai târziu, același Luis Diaz, care a deschis festivalul golului pe Anfield, a stabilit scorul final, 9-0.

Scorul înscris pe tabelă la finalul partidei dintre Liverpool și Bournemouth este doar al patrulea 9-0 din istoria Premier League. Celelate trei partide au fost: Manchester United – Southampton pe 2 februarie 2021, Leicester City – Southampton în octombrie 2019 și Man United – Ipswich Town pe 14 martie 1995. Nicio echipă din istorie nu a reușit să înscrie 10 goluri într-un meci.