Liviu Dragnea: Timp de nouă luni nu am văzut lumina soarelui

Liviu Dragnea a ieșit la primul interviu după ce s-a întors în libertate și se află în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, unde vorbește despre ce i s-a întâmplat în ultimii doi ani și jumătate, dar și despre planurile pe care le are pentru viitor.

Una dintre informațiile foarte interesante despre abuzurile pe care le-a suferit în penitenciar este că, după ce a apărut la Realitatea Plus, în emisiunea Ancăi Alexandrescu, un interviu neaprobat de Administrația Penitenciarelor, a suferit prin ridicarea unor drepturi.

Printre acestea, a fost faptul că nu i s-a mai permis să lucreze, drept pentru care era obligat să rămână în celulă, de unde i se dădea voie să iasă afară, în exterior, doar cel mult o oră pe zi.

„Și de obicei eram scos după ce apunea soarele, drept pentru care nu am văzut lumina soarelui timp de nouă luni de zile”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a explicat mai pe larg condițiile din închisoare, ca și faptul că sistemul punitiv românesc nu ajută cu nimic condamnații să iasă din condiția pe care o au, adică să nu mai repete infracțiunile care i-au dus la închisoare.

De asemenea, a arătat că deși oamenii sunt condamnați la „privare de libertate”, ei au parte și de privare de drepturi esențiale, cum ar fi sănătatea sau educația.

„Ar fi mai simplu dacă s-ar da doar două sentințe: închisoare pe viață sau pedeapsa capitală”, a spus Liviu Dragnea.

2 COMENTARII

  1. ” Ce facem de fapt, asistam la oglindirea unei frustrari nu legate de faptul ca in Romania se traieste mai rau ca acum 30 de ani, ci ca, dupa 30 de ani, in Romania s-ar fi putut trai mult mai bine.”
    Descoperim realitatea, rasfoind dupa informatii… dupa care descoperim un corect adevar?
    Dl. Radu Crăciun: Români, va înșelați! Până la un punct…
    „Sa mai adaugam ca, in septembrie 1991, salariul mediu net pe economie era de 9.174 lei vechi. Adica, raportat la un curs de 180, era de 52 de dolari, iar la cursul de schimb interbancar de atunci de 300 de lei, salariu mediu net era de 31 de dolari. Si chiar daca inmultiti asta cu toata inflatia SUA din cei 30 de ani, obtineti doar o dublare a acestor salarii in „dolari 2021” adica usor peste 100 de “dolari 2021” in primul caz, respectiv usor peste 60 de “dolari 2021” in al doilea. Acesta este „mult mai binele” de acum 30 de ani la care tanjesc 65% din romani… ”

    Liviu Dragnea: Timp de nouă luni nu am văzut lumina soarelui sau Poporul roman timp de 30 de ani tinut prin intuneric si saracie nu a mai vazut adevaratul soare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...