Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, are cancer la prostată 

Publicat: 10 ian. 2024, 09:55, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, are cancer la prostată 

Secretarul american al Apărării are cancer la prostată, conform unei declarații a Centrului Medical Militar Național Walter Reed din Washington, citat de CNN. 

Boala a fost descoperită la începutul lunii decembrie, iar acesta a suferit o procedură minim invazivă pe data de 22 decembrie.  

„A fost sub anestezie generală în timpul acestei proceduri. Austin și-a revenit fără probleme din operație și s-a întors acasă în dimineața următoare. Cancerul de prostată a fost depistat precoce, iar prognosticul său este excelent”, se mai arată în comunicat. 

Pe 1 ianuarie, Austin a fost internat la  Walter Reed din cauza unor complicații, în urma intervenției chirurgicale de la sfârșitul lunii decembrie. Acesta s-a ales cu o infecție a tractului urinar, precum și greață și dureri abdominale severe.  

Pentagonul s-a aflat în centrul unui scandal după ce anunțul internării lui Lloyd Austin a venit la abia o săptămână distanță. Președintele american Joe Biden a aflat și el abia după trei zile de la internare. 

Generalul-maior Pat Ryder a spus că diagnosticul de cancer la prostată nu a fost comunicat pentru că este o chestiune pur personală. Tot acesta a mai spus că Austin „nu și-a pierdut niciodată cunoștința și nu a suferit niciodată anestezie generală”.  

Pat Ryder a mai adăugat că diagnosticul nu va afecta agenda lui Austin și că el este prezent și activ în ceea ce privește sarcinile sale.