Locuitorii acestei comune au primit cadastru gratuit

Brădești este prima comună din județul Dolj care a fost cadastrată integral din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a anunțat Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Noile cărți funciare ale celor 15.873 de imobile din comună au fost înmânate autorităților locale, astăzi, 3 iunie, în cadrul unui eveniment la care au participat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI,  Mihai Cilibiu, directorul OCPI Dolj și primarul comunei Brădești, Ion Răcăreanu.

 „Urmează alte 30 de unități administrativ-teritoriale din județ și sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Este important să învățăm din experiență și să găsim soluții pentru problemele pe care le întâmpinăm. Dialogăm constant cu specialiștii din domeniu și încercăm să facem în așa fel încât să accesăm integral fondurile europene pe care le avem la dispoziție pentru cadastrarea celor 660 de comune din 40 de județe, în termenii stabiliți”, a declarat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Celelalte 27.727 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Afumați, Amărăștii de Sus, Băilești, Braloștița, Bratovoești, Bulzești, Călărași, Calopăr, Catane, Celaru, Cernătești, Coșoveni, Dăbuleni, Fărcaș, Galiciuica, Ghercești, Giubega, Gogoșu, Pleșoi, Podari, Predești, Sălcuța, Seaca de Câmp, Terpezița și Urzicuța.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți afla accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...