Locul de muncă unde poți câștiga 200 de euro pe zi. Ce responsabilități au angajații

Publicat: 05 iun. 2024, 22:05, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
Locul de muncă unde poți câștiga 200 de euro pe zi. Ce responsabilități au angajații

Românii care aleg să lucreze în străinătate pot câștiga salarii de până la 200 de euro pe zi, iar unele locuri de muncă au chiar beneficii incluse precum cazare, masă și decontarea transportului.

Mulți tineri români care se confruntă cu lipsa de oportunități de angajare satisfăcătoare în țară își îndreaptă atenția către locurile de muncă în străinătate, unde companii din Europa de Vest caută forță de muncă dedicată și eficientă.

Pe o platformă de recrutare, o companie olandeză caută însoțitori de bord pentru nave de croazieră, oferind un salariu de aproximativ 200 de euro brut pe zi. Cerințele includ experiență în domeniu de minim 3-5 ani, diplomă de calificare și cunoștințe avansate de limba engleză.

În plus, cunoașterea altor limbi străine este considerată un avantaj, iar candidații trebuie să aibă abilități de comunicare excelente, să fie orientați către client, să aibă un aspect îngrijit și disponibilitate de a locui pe navă și, de asemenea, să fie responsabili și serioși.

Programul de lucru este full-time, cu contracte de muncă și beneficii precum concedii plătite conform legislației, transport România-Olanda decontat, masa asigurată, cazare gratuită pe navă, salariu motivant: 190 euro/zi brut, ceea ce înseamnă aproape 1.000 de lei.

Potrivit datelor unei platforme de recrutare online, numărul CV-urilor trimise peste hotare a crescut în 2023 față de anul precedent, deși locurile de muncă disponibile, la angajatorii străini, au scăzut cu 11%.

Cele mai căutate domenii de către români sunt transporturile, retail și HoReCa.

Totodată, mulți angajatori străini sunt interesați să angajeze români pentru muncă la distanță, în special în domenii precum IT și marketing, oferind astfel oportunități de angajare fără a fi nevoie să se mute în străinătate.

În ultimii trei ani, Germania a rămas în fruntea preferințelor românilor pentru locurile de muncă în străinătate, datorită situației economice favorabile și a numeroaselor oportunități de angajare.

Franța și Irlanda ocupă, de asemenea, poziții importante în acest top. În trecut, Marea Britanie se afla printre primele opțiuni, însă în 2023 a coborât pe locul al șaptelea. De asemenea, în clasamentul recent, a apărut și Republica Moldova.