Locul unde instanța a decis că guvernul trebuie să pună capăt stingerii

O instanță din Haga, Olanda, a decis că „stingerea este o încălcare profundă a dreptului la libertatea de circulație și intimitate”.

Instanța a decis, pe 16 februarie, că guvernul olandez trebuie să pună capăt stingerii. Cazul a fost adus în fața justiției de un grup de activiști numit Viruswaarheid, care luptă împotriva măsurilor de acest tip.

Legea specială pe care s-a bazat guvernul pentru a impune măsura este destinată „circumstanțelor urgente și excepționale”, declară instanța. Însă judecătorul a hotărât că „introducerea stingerii nu implică urgența specială necesară” pentru a putea folosi această lege.

Un lucru dovedit prin faptul că au existat numeroase discuții cu privire la posibilitatea introducerii stingerii, înainte de a intra în vigoare.

Cele mai grave revolte

Guvernul a făcut apel și a obținut permisiunea unei instanțe superioare de a suspenda pentru moment decizia judecătorului. Stingerea rămâne valabilă cel puțin până vineri, 19 februarie.

Guvernul olandez a anunțat la începutul lunii februarie extinderea stingerii naționale, în vigoare între orele 21:00 și 04:30, până pe 2 martie. Este prima stingere declarată în Olanda după cel de-al Doilea Război Mondial, iar impunerea ei a provocat cele mai grave revolte din ultimele decenii, potrivit The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...