Locul unde instanța a decis că guvernul trebuie să pună capăt stingerii

O instanță din Haga, Olanda, a decis că „stingerea este o încălcare profundă a dreptului la libertatea de circulație și intimitate”.

Instanța a decis, pe 16 februarie, că guvernul olandez trebuie să pună capăt stingerii. Cazul a fost adus în fața justiției de un grup de activiști numit Viruswaarheid, care luptă împotriva măsurilor de acest tip.

Legea specială pe care s-a bazat guvernul pentru a impune măsura este destinată „circumstanțelor urgente și excepționale”, declară instanța. Însă judecătorul a hotărât că „introducerea stingerii nu implică urgența specială necesară” pentru a putea folosi această lege.

Un lucru dovedit prin faptul că au existat numeroase discuții cu privire la posibilitatea introducerii stingerii, înainte de a intra în vigoare.

Cele mai grave revolte

Guvernul a făcut apel și a obținut permisiunea unei instanțe superioare de a suspenda pentru moment decizia judecătorului. Stingerea rămâne valabilă cel puțin până vineri, 19 februarie.

Guvernul olandez a anunțat la începutul lunii februarie extinderea stingerii naționale, în vigoare între orele 21:00 și 04:30, până pe 2 martie. Este prima stingere declarată în Olanda după cel de-al Doilea Război Mondial, iar impunerea ei a provocat cele mai grave revolte din ultimele decenii, potrivit The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...