Lotul 7 din Ro-NET – conferință de marcare a finalizării proiectului la Cluj

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a organizat ieri, la Cluj, Conferința pentru prezentarea și finalizarea proiectului Ro-NET “Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”, LOT 7 – Alba, Bistrița Năsăud, Brașov, Cluj, Harghita, Covasna, Mureș, Sibiu și Sălaj.

Evenimentul a marcat încheierea de formă a proiectului Ro-NET, deși formal, Lotul 7 nu este finalizat în totalitate, fiind încă necesare toate semnăturile pentru Certificatul de Acceptanță. Conform informațiilor oficiale, acest lucru se va realiza până la sfârșitul lunii în curs, mai exact până pe 30 septembrie, când ar trebui să aibe loc și conferința de la Timișoara pentru finalizarea Lotului 6 și închiderea totală a Ro-NET.

Obiectivul general al proiectului Ro-NET este realizarea unei infrastructuri naționale de comunicații în bandă largă – rețea de distribuție – în zonele rurale care nu beneficiază în acest moment de acoperire cu servicii de internet de mare viteză la punct fix şi pentru care nu există nici în perspectiva următorilor trei ani intenții concrete din partea operatorilor de a-şi dezvolta propriile infrastructuri.

Proiectul Ro-NET asigură accesul deschis la rețeaua realizată, cu respectarea principiilor nediscriminării, proporționalității și obiectivității, astfel încât să poată reduce barierele de intrare în zonele țintă ale proiectului și promovarea concurenței între beneficiari.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județul Cluj și ai administrației publice locale din cele 9 județe care fac parte din Lotul 7, precum și de la Orange, operatorul care a preluat proiectul de la Telekom, dar și de la Huawei, unul dintre subcontractori.

De altfel, Vlad Doicaru, vicepreședinte Huawei România, a avut și o prezentare a proiectului și a posibilităților oferite de infrastructura digitală. Mai exact a arătat câte proiecte se pot face cu ajutorul infrastructurii digitale în domenii precum educație, sectorul financiar, telemedicină, energie și administrație locală.

Vlad Doicaru Huawei
Vlad Doicaru Huawei
Conferinta Ro Net Cluj
Conferinta Ro Net Cluj

Citește și: Penultimul lot din proiectul Ro-Net a fost finalizat. Ce urmează?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...