Lovitură de stat în Sudan: Premierul arestat, zborurile suspendate, internetul oprit (VIDEO)

Abdalla Hamdok, premierul Sudanului, și soția sa, Muna Abdallah, au fost arestați de militarii care le-au înconjurat locuința. Cei doi au fost duși într-o locație secretă. Consilierul economic al prim-ministrului, Adam Hireka, este cel care a confirmat informațiile pentru CNN.

Anterior, într-o declarație postată pe Facebook, Ministerul Informațiilor din Sudan a anunțat că premierul Hamdok a fost plasat în arest la domiciliu de „forțele militare”. Totodată, mai mulți miniștrii și oficiali guvernamentali ai cabinetului său au fost reținuți. Postul de radio de stat al Sudanului a fost luat cu asalt de forțele militare, iar angajații au fost reținuți. Între timp, haosul se răspândește în țară.

Potrivit postării de pe rețelele de socializare, șeful executivului i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă, dar să protesteze pașnic. „Prim-ministrul sudanez Abdalla Hamdok, într-un mesaj din arestul său la domiciliu, le cere sudanezilor să adere la mijloace pașnice de protest și să ocupe străzile pentru a-și apăra revoluția”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...