Lovitură de stat în Sudan: Premierul arestat, zborurile suspendate, internetul oprit (VIDEO)

Abdalla Hamdok, premierul Sudanului, și soția sa, Muna Abdallah, au fost arestați de militarii care le-au înconjurat locuința. Cei doi au fost duși într-o locație secretă. Consilierul economic al prim-ministrului, Adam Hireka, este cel care a confirmat informațiile pentru CNN.

Anterior, într-o declarație postată pe Facebook, Ministerul Informațiilor din Sudan a anunțat că premierul Hamdok a fost plasat în arest la domiciliu de „forțele militare”. Totodată, mai mulți miniștrii și oficiali guvernamentali ai cabinetului său au fost reținuți. Postul de radio de stat al Sudanului a fost luat cu asalt de forțele militare, iar angajații au fost reținuți. Între timp, haosul se răspândește în țară.

Potrivit postării de pe rețelele de socializare, șeful executivului i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă, dar să protesteze pașnic. „Prim-ministrul sudanez Abdalla Hamdok, într-un mesaj din arestul său la domiciliu, le cere sudanezilor să adere la mijloace pașnice de protest și să ocupe străzile pentru a-și apăra revoluția”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...