Lovitură dură pentru USR: Tribunalul a decis!

Tribunalul București a respins cererea de suspendare provizorie a procedurii de avizare și autorizare a PUZ Sector 1. Conform deciziei, procesul de elaborare a PUZ Sector 1 este unul just, nefiind întemeiată suspendarea acestuia

PUZ-ul pentru  Sectorul 1 este elaborat de VEGO, o companie cu o vastă expertiză în domeniul urbanistic. Prin noul PUZ sunt propuse spre viabilizare toate străzile și sunt propuse trasee de biciclete de peste 110 km. De asemenea, sunt propuse spre trecerea în domeniul public a peste 50 de hectare de teren în vederea realizării de spații verzi și parcuri, precum și modernizarea infrastructurii rutiere pe toată suprafața sectorului sau modernizări de rețele de apă și canalizare.

Deciziile instanței

În urmă cu o lună, Tribunalul București suspendase executarea avizului de mediu care a fost obținut cu ocazia derulării procedurii de autorizare și elaborare a PUZ-ului. Cu alte cuvinte, întreagă procedura este apreciată ca fiind validă, în timp ce un act izolat, avizul de mediu, ar fi susceptibil de intepretări și, ca atare, ar fi trebuit să fie suspendat la finele lunii mai, hotărârea urmând să facă obiectul recursului.

Soluția recentă a Tribunalului București asigură legitimitate procedurii de autorizare și aprobare a PUZ Sector 1, mai ales că instanța a analizat apărările de fond îndreptate asupra procedurii de autorizare și le-a calificat că fiind neîntemeiate. Rămâne că această soluție să se confirme și de Curtea de Apel București, cu ocazia judecării recursului ce va fi promovat în dosarul nr. 9693/3/2020, unde s-a suspendat avizul de mediu.

De asemenea, trebuie remarcată și diferența de opinie a Tribunalului în ceea privește stabilirea cadrul procesual. Astfel, în dosarul care privește PUZ-ul, Vego Concept Engeneering SRL a fost chemată ca pârât, lucru care i-a conferit dreptul de a interveni pentru a-și apăra activitatea, prezentând toate dovezile în acest sens. Nu același lucru s-a întâmplat în dosarul care privește avizul de mediu. Acolo, instanța a preferat să înlăture elaboratorul PUZ sector 1 din proces, evitând astfel de la analiza apărării acte care puteau să aibă rolul de a face lumină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole