Lovitura pe care o pregătesc arabii. Vor să cumpere Formula 1. Suma este fabuloasă

Ofertanții „au pus pe masă” o sumă nemaivăzută, 18,25 de miliarde de euro, conform reputatei publicații Bloomberg. Iar cei care au făcut această ofertă sunt saudiții care au achiziționat și Newcastle, echipă devenită astfel cea mai bogată din lume, având în vedere că investitorul este chiar Fondul Public de Investiții al statului Arabia Saudită.

Din 2017, Formula 1 are un nou proprietar, Liberty Media, reprezentată de Chase Carey. Însă americanul a primit o ofertă la care nu se aștepta. Nici ca moment, dar nici ca valoare.

Același investitor a făcut și oferta pentru preluarea Formulei 1, considerat cel mai scump sport al planetei.

Dacă facem o comparație cu suma pentru care Bernie Ecclestone a vândut Formula 1 în 2017, constatăm că această sumă oferită de arabi este colosală. Mai exact, Ecclestone, care a condus destinele Formulei 1 aproape 4 decenii, a cedat toată afacerea pentru o sumă cuprinsă între 4 și 5 miliarde de euro.

După ce a primit această ofertă, de 18.25 de miliarde de euro, proprietarul Formulei 1 a dat răspunsul și a refuzat. Sursa menționată susține că negocierile au început chiar de la finalul anului trecut, însă acestea nu au putut fi susținute, din cauza refuzului constant al lui Chase Carey.

Tot cu ajutorul Fondului Public de Investiții din Arabia Saudită, a fost posibil transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, acolo unde are cel mai mare salariu dintre toți sportivii planetei, 200 de milioane de euro pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...