Lovitură sub centură: Se amână deschiderea stațiunilor de schi în Italia

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a semnat o prevedere care interzice desfășurarea activităților de schi până pe 5 martie 2021.

Ministrul a declarat că Guvernul se angajează să compenseze cât mai curând posibil operatorii din sector. Majoritatea operatorilor din Italia anunțaseră și se pregătiseră pentru o redeschidere din 15 februarie.

Pentru regiuni este o lovitură în ultima secundă”, a declarat, potrivit ANSA, coordonatorul comisiei speciale pentru turism și industrie hotelieră a Conferinței Regiunilor, Daniele D’Amario.

Sistemul decizional e devastator

Decizia guvernului italian este criticată și de președintele Lombardiei, Attilio Fontana: „Încă o dată e clar că sistemul decizional este devastator atât pentru operatori, cât și pentru cetățeni”.

De asemenea, Asociația Națională a Operatorilor de Telecabine și-a manifestat dezacordul cu privire la situația creată: „Compensările trebuie să fie imediate, altfel sectorul intră în faliment. Suntem cel mai penalizat sector: timp de 12 luni nu am încasat niciun ban, dar am avut cheltuieli și salarii de plătit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole