UPDATE: Luarea de ostatici în sediul Ubisoft din Montreal a fost farsa unui gamer nemulțumit

Poliția din Montreal a intervinit, vineri seara, la un incident pe bulevardul Saint-Laurent din Montreal, după ce au fost informați că mai multe persoane au fost luate ostatice într-o clădire de birouri în care își are birourile din Canada compania de jocuri video Ubisoft.

UPDATE 09.40: Poliția din Montreal a anunțat că a deschis o anchetă pentru a identifica persoana care a lansat apelul fals prin care era anunțată luarea de ostatici.

„Operaţiunea în legătură cu un apel de luare de ostatici a fost încheiată. Nu a fost depistată nicio ameninţare şi nu a fost niciun rănit”, a transmis Poliția pe contul de Twitter.

Presa canadiană scrie că Ubisoft ar fi fost victima unei farse „swatting” (n.r. Swat – o unitate de intervenţie a Poliţiei americane).

Swatting-ul urmărește să păcălească poliţia pentru a-i obliga să intervină de urgenţă într-o anumită locație și este foarte populară în rândul gamerilor.

Studiourile Ubisoft din Montreal sunt cele mai mari din lume și au peste 4.000 de angajați. Cu toate acestea, în prezent cea mai mare parte a lor lucrează de acasă din cauza pandemiei.

–––––––––

ȘTIREA INIȚIALĂ

Acțiunea este în desfășurare, dar mai multe imagini cu mașinile de poliție în zona clădirii de birouri au fost postate pe rețelele de socializare.

Nu se știe deocamdată câți suspecți ar putea fi implicați în răpire sau câți ostatici au luat.

Din primele informații se pare că mai mulți angajați au reușit să evadeze pe acoperișul clădirii, unde au baricadat ușa, potrivit imaginilor surprinse de elicopterele canalelor de știri.

Fondată în 1997 ca filială canadiană a gigantului francez de jocuri video, Ubisoft Montreal a realizat jocuri celebre precum Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed, Far Cry și Watch Dogs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole