Lucian Bode: Este un moment de cumpănă, nu numai pentru România, dar îndrăznesc să spun pentru UE

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că votul împotriva aderării României la Schengen „este un vot împotriva UE în ansamblul său” de care se vor bucura „unii actori non-UE”. Oficialul a mai adăugat că ”Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”.

„Votul împotriva propunerii preşedinţiei cehe nu este un vot împotriva României, este un vot împotriva UE în ansamblul său şi împotriva unităţii noastre de care, păcate, unii actori non-UE se vor bucura. În îndelungata sa istorie, României i s-au făcut multe nedreptăţi. De cele mai multe ori, la realizarea acestora a pus umărul Rusia. Simţim că Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a declarat Lucian Bode.

4 COMENTARII

  1. Nu Austria trebuia sa decida intrarea Romaniei in UE. Obiectivele principale ale infiintarii UE sunt liberalizarea comertului tarilor membre, desfiintarea tarifelor vamale. potrivit acestor obiective orice stat membru UE trebuie sa beneficieze de acesta inca de la intrare in UE. Adica, chiar din momentul in care devine membru. UE-ul s-a constituit pe baza CEE si acestea sunt obiectivele principale. Uniunea Europeana este un forum economico-comercial. Acum , si-a adaugat si alte obiective politice. Noi , Romania suntem o tara membra UE, asuprita, de aceasta. Nu beneficiem de aceleasi drepturi ca si celelalte tari membre. Platim cotizatie UE-ului in functie de ponderea comertului romanesc in UE. Care comert, ca suntem blocati in toate. Procesatorii de industrie alimentara au piata externa blocata, din cuza Pestei Porcine, a Gripei Aviare, care pesta, care gripa, ne-au fost impuse. Eu propun iesirea Romaniei din UE. Ce parere aveti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...