Lucian Bode, optimist înainte de votul Schengen: „Voi vorbi înainte de ședință cu ministrul austriac”

Ministrul de Interne se declară optimist, înainte de începerea votului pentru aderarea României în Spațiul Schengen. Totodată, Lucian Bode spune că va purta, înainte de ședință, o discuție cu omologul său austriac.

„Sunt încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România în ce privește aderarea la spațiul Schengen”, a declarat joi dimineață la Bruxelles ministrul român de interne, Lucian Bode, precizând și că „vom accepta orice compromis în interesul României”.

„În acest moment intrăm la dezbatere și vot cu propunerea de aderare a României și Bulgariei”, a spus Bode adăugând că, „funcție de pozițiile pe care le vor avea miniștrii de interne (din Consiliul JAI) lucrurile vor evolua într-o direcție sau alta”.

„În cel mai optimist scenariu, până la 1 ianuarie suntem în măsură să pregătim frontiera externă Schengen așa cum cer reglementările în domeniu”, a subliniat el.

Proiectul de decizie privind aderarea la Schengen se află pe prima poziție pe ordinea de zi, a declarat ministrul român de Interne: „Argumentele sunt cunoscute de către Comisia Europeană, de către majoritatea statelor membre”.

El a spus că „am pornit pe acest drum împreună cu Bulgaria, suntem într-un parteneriat cu Bulgaria, ne dorim să intrăm împreună, dar interesul nostru este mai presus de orice: România trebuie să intre începând cu 2023”.

„România va solicita un singur lucru – respect. (…) Azi, mandatul meu este unul foarte clar: voi solicita dezbatere şi vot pentru aderarea României la Schengen”, a subliniat el.

Întrebat dacă mandatul cu care vine ministrul austriac în Consiliul JAI este tot unul negativ, de veto contra intrării României în Schengen, Bode a spus că va discuta cu acesta și va încerca să afle înainte de ședință.

1 COMENTARIU

  1. De vorbe si compromisuri ,ne -am saturat. Sa nu uitam ,ca pentru aderarea la NATO si UE am platit cu varf si indesat.Daca esti barbat,provoaca-l la un duel,pentru a spala rusinea,produsa prin palma data poporului roman,care nu este unul de mana-a doua in Europa !!P.S. Dar nici o sansa ,cu politicienii de azi ,care ne reprezinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...