Lucian Bode: s-a decis destituirea șef serviciu rutier și declanșarea cercetării prealabile față de un ofițer și cinci agenți de poliție din Giurgiu

Ministrul Afacerilor Interne din România, Lucian Bode, a anunțat la briefingul de presă de după ședința de Guvern că a fost destituit șeful Poliției din Giurgiu alături de alți cinci agenți de poliție.

Ministrul de Interne a decis vineri încetarea împuternicirii Şefului Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare.

Decizia ministrului a venit după ce un poliţist din IPJ Giurgiu i-a cerut comandantului său, printr-o cerere oficială, să îi dea un porc de Crăciun. Agentul a fost păcălit de un coleg, care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcţie de vechimea sa în Poliţie.

Este o expresie cunoscută, folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliţia rutieră Giurgiu. Vreau să vă anunţ că până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe unii din funcţie. Am decis încetarea împuternicirii şefului serviciului rutier din cadrul Inspectoratului judeţean Giurgiu, cu data de 26 noiembrie şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”, a spus Bode.

Acesta a subliniat că este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie, să fie subiect de glume pe seama unor „nefericiţi” de la Serviciul Rutier Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...