Lucian Romașcanu: „Iulian Bulai e un bont de lance ruptă”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a tratat în cheie ironică moțiunea depusă de USR împotriva sa, mai ales că unul dintre parlamentarii partidului și-a pus de două ori semnătura pe document, așa că moțiunea nu va fi dezbătută miercuri.

Într-o intervenție pentru B1 TV pe tema  controverselor de la Teatrul Național București,  Romașcanu l-a lăudat pe Mircea Rusu, directorul interimar pe care USR îl vrea demis, și a dat de înțeles că nu-l consideră vinovat pentru faptul că la spectacolul lui Dan Puric din 27 martie a fost distribuit un material de propagandă. Romașcanu a precizat că e o verificare în curs în acest caz.

Dl Mircea Rusu, nu-i fac eu apărare aici, dar e un actor de 32 de ani în Teatrul Național, a fost ani de zile director artistic sub Ion Caramitru. (…) E primul care va propune 10 premiere cu cei mai mari regizori români, are aprecierea tuturor actorilor”, a spus Lucian Romașcanu despre directorul interimar al TNB.

Rusu a fost fotografiat în sala de spectacol în care au fost împărțite exemplare din „Certitudinea”, o „fițuică extremistă”, după cum a caracterizat-o deputatul USR Iulian Bulai.

Mă obligați la o atitudine pe care n-aș fi vrut să o am până nu se termină controlul, dar eu văd poza și dl Mircea Rusu nu are niciun ziar în mână. Dl Rusu era acolo pentru a vedea dacă Dan Puric face sau nu lucruri care n-ar trebui să se întâmple pe o scenă a TNB și n-a făcut. Mai mult, vreo patru membri USR au luat bilet la spectacolul lui Dan Puric și l-au aplaudat zece minute în picioare după spectacol”, a mai spus ministrul Culturii.

Mai multe anchete în curs

Romașcanu a precizat că acum sunt mai multe anchete în curs deoarece „e grav să distribui într-o sală a Teatrului Național material de propagandă”.

Dar eu nu pot să concediez a priori pe cineva chiar dacă dl Bulai trăiește în etapa în care se sancționau bănuielile. Vom avea un raport și până atunci nu putem decât să ne distrăm de faptul că acest vârf bont de lance ruptă care e dl Bulai n-a fost în stare să strângă 50 de semnături (pentru moțiune), ba chiar a făcut un lucru pentru care o să mă consult cu colegii și o să vedem ce acțiune parlamentară o să facem: un domn USR-ist a semnat de două ori (moțiunea), ceea ce-i fraudă, hoție”, a continuat social-democratul.

Lucian Romașcanu a ținut apoi să spună că în mandatul său de ministru „nu se va sancționa delictul de opinie, nu se va cenzura niciun fel de actor”.

Ce face dl Bulai e să pună un pic de oxigen la nasul USR-ului care se prăvălește peste tot, încercând să iasă din tristețea lor cu un mesaj care perturbă activitatea celei mai importante scene a țării”, a mai afirmat Romașcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole