Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este „perfect constituţional”.
„Din punctul meu de vedere, acest proiect adoptat astăzi de Camerele reunite este perfect constituţional şi este un act de dreptate făcut de actualii parlamentari în raport cu cetăţenii români.
Actualii parlamentari, toţi cei care au votat, au arătat că nu sunt mai presus de lege, că respectă principiul egalităţii în drepturi şi că nu vor să-şi folosească poziţia de parlamentar pentru a beneficia de drepturi de care nu beneficiază alţi cetăţeni.
Repet, este constituţional. Aşa cum o majoritate a hotărât să introducă în legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor acest drept, la fel Parlamentul are dreptul de a opri acordarea acestui drept pentru orice fost parlamentar sau parlamentar în funcţie”, a declarat Ludovic Orban.
Eliminarea pensiilor speciale a fost votată
Plenul Parlamentului a adoptat miercuri, 17 februarie, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi “pentru”, iar 30 de parlamentari ai UDMR nu au votat.
„PNL a fost singura forţă politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor, care a fost blocat, intenţionat, de actuala conducere a PSD”, a scris PNL pe pagina oficială de Facebook.
“Înșelăciune în Parlament: au tăiat nimic toată, păstrând sute milioane.”
“În schimb, după acest ”succes”, parlamentarii din toate partidele rămân cu veniturile mult mărite, de care NU se ating, și primesc sute de milioane de euro pe an ca partide!”
“Dar, atrage atenția UDMR, rămân în vigoare pensiile speciale ”pentru celelalte 11 categorii socio-profesionale, cele care nu au nicio legătură cu principiul contributivității, pensiile speciale ale angajaților MAPN, MAI, serviciilor secrete, administrației penitenciarelor, ale judecătorilor și procurorilor în medie de 220.000 de lei lunar”.
“Ce bani ASCUND parlamentarii sub falsul “pensiilor speciale”
“Mai mult, aceștia din urmă au posibilitatea ca în cazul în care se pensionează la 40-50 de ani ”exista posibilitatea să se pensioneze cu pensie specială și pe urmă se reangajează la bugetul de stat și să ia bani frumoși din bugetul statului”.
”Dumneavoastră tocmai vă pregătiți să vă înșelați alegătorii prin eliminarea celor mai mici pensii speciale, pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale, restul de aproape 99% rămân neschimbate”, punctează senatorul UDMR.”
“UDMR pune degetul pe rană: ”Observăm că demagogia și populismul au atins cote maxime”, ”partidele aruncă praf în ochii electoratului de dragul imaginii”.
“Parlamentarii au făcut paradă tăind câteva milioane de euro pe an ale altora, ca să nu taie sute de milioane – de care beneficiază direct ei! Populismul deșănțat a fost desființat chiar de la tribuna parlamentului – o rușine pentru parlamentarism”
Parlamentarii au făcut paradă tăind câteva milioane de euro pe an ale altora, ca să nu taie sute de milioane – de care beneficiază direct ei! Populismul deșănțat a fost desființat chiar de la tribuna parlamentului – o rușine pentru parlamentarism. În schimb, după acest ”succes”, parlamentarii din toate partidele rămân cu veniturile mult mărite, de care NU se ating, și primesc sute de milioane de euro pe an ca partide!
O palmă dată acestui populism și înșelăciunii a fost dată de UDMR, care a arătat că indemnizațiile parlamentarilor reprezintă circa 1% din totalul veniturilor care nu sunt obținute pe principiul contributivității. Dar, atrage atenția UDMR, rămân în vigoare pensiile speciale ”pentru celelalte 11 categorii socio-profesionale, cele care nu au nicio legătură cu principiul contributivității, pensiile speciale ale angajaților MAPN, MAI, serviciilor secrete, administrației penitenciarelor, ale judecătorilor și procurorilor în medie de 220.000 de lei lunar”.
Mai mult, aceștia din urmă au posibilitatea ca în cazul în care se pensionează la 40-50 de ani ”exista posibilitatea să se pensioneze cu pensie specială și pe urmă se reangajează la bugetul de stat și să ia bani frumoși din bugetul statului”.
”Dumneavoastră tocmai vă pregătiți să vă înșelați alegătorii prin eliminarea celor mai mici pensii speciale, pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale, restul de aproape 99% rămân neschimbate”, punctează senatorul UDMR.
UDMR pune degetul pe rană: ”Observăm că demagogia și populismul au atins cote maxime”, ”partidele aruncă praf în ochii electoratului de dragul imaginii”.
Acesta este adevarul, ca romanul nu e niciunul. Unicitatea Românului. Mda