Ludovic Orban insistă pentru revenirea în pădurile din Maramureș a marelui „gater” Pavel Horj

Publicat: 22 apr. 2021, 11:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Ludovic Orban insistă pentru revenirea în pădurile din Maramureș a marelui „gater” Pavel Horj
Ludovic Orban si Pavel Horj

Oficial, liderul PNL Ludovic Orban a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o acțiune de împădurire în județul Maramureș, dar scopul deplasării în această zonă a fost cu totul altul.

În vizorul DNA

Potrivit informațiilor noastre, Ludovic Orban a venit în Maramureș pentru a anunța că prietenul său, fostul deputat liberal, controversatul Pavel Horj, o să fie noul director al Direcției Silvice Maramureș, de fapt o să revină la șefia direcției.

Ca atare, deja directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva, Teodor Țigan, a demarat formalitățile de revenire a lui Pavel Horj la ședia Direcției Silvice Maramureș.

Numele lui Pavel Horj, în prezent șeful Ocolului Silvic Dragomirești, este asociat în Maramureș și nordul țării cu dezastrul ecologic al defrișărilor ilegale a pădurilor din această zonă. De fapt, acest jaf silvic controlat de Pavel Horj a ajuns în atenția DNA prin 2018, dar deocamdată dosarul bate pasul pe loc.

Scanat de ANI

Mai trebuie subliniat faptul că Horj Pavel în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat soția în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. 

În baza contractului civil încheiat, soția sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 26.515 lei. Ulterior, în 2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.