Ludovic Orban părăsește grupul PNL din Camera Deputaților: „Nu pot fi părtaș la acest circ politic. PNL trebuie să întoarcă spatele chiriașului de la Cotroceni” (VIDEO)

Publicat: 26 oct. 2021, 10:42, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Ludovic Orban părăsește grupul PNL din Camera Deputaților: „Nu pot fi părtaș la acest circ politic. PNL trebuie să întoarcă spatele chiriașului de la Cotroceni” (VIDEO)
Ludovic Orban (INQUAM_Photos_George_Calin)

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat în plenul Camerei Deputaților că renunță la apartenența la Grupul PNL, dar nu părăsește partidul. Principalele motive sunt legate de evenimentele din ultimele patru luni și de o criză politică „artificială”. Orban i-a invitat pe liberali să-i întoarcă spatele „chiriașului de la Cotroceni”.

Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că, începând de astăzi, m-am dezafiliat, m-am retras din Grupul Parlamentar liberal și-mi voi continua activitatea independent. Motivul principal al deciziei mele este ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, în forul principal: obligația morală pe care o am față de cetățenii României care au încredere în mine și în PNL este de a-mi respecta angajamentele luate în campania electorală”, a transmis Orban.

În opinia sa, despărțirea nu este una definitivă și are doar rolul de a trage un semnal de alarmă.

Nu am altă soluție pentru a-mi onora obligația morală decât de a mă despărți, sper temporal, de colegii din grupul PNL. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație: practic, s-a creat o criză politică artificial, din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean; au fost făcute praf principalul partid de guvernământ și coaliția.

Nu pot fi părtaș la acest circ politic. Nu pot să asist la această operație de lobotomie, doar lobotomizat aș putea asista la acest atentat la siguranța națională. Nu-mi dau încă demisia din PNL, este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură”, a mai spus Orban.

Acesta a spus în ce condiții s-ar întoarce la Grupul PNL din Camera Deputaților:

Conducerea ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă. Deputații Partidului Național Liberal să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf, PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni și, nu în ultimul rând, de a fi consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România. Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă pescuiește probabil sau sau a fugit la ski”, a mai transmis Orban, acuzându-l pe președintele Klaus Iohannis că este principalul vinovat de actuala criză politică.