Ludovic Orban: Pe 25 septembrie nu se alege nicio echipă câștigătoare, ci președintele PNL

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că la congresul PNL din 25 septembrie nu se alege o „echipă câştigătoare”, ci preşedintele partidului, într-o competiţie la care participă actualul preşedinte şi premierul Florin Cîţu.

Eu am avut modestia să nu pun ‘echipa câştigătoare’, deşi ca preşedinte al PNL am condus echipa PNL la victorie, la câştig. Numai cine are ‘ochelari de cal’ şi nu vrea să vadă lucrul respectiv nu vede evidenţa. Evidenţa este foarte clară. Am luat partidul pe un dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2016, în care partidul a luat 20% iar PSD-ul a luat 46,5%, având o reprezentare de aproape 48% în Parlamentul României. Partid lipsit de încredere, demoralizat, destul de fracţionat, cu foarte multe, să spun, probleme adunate în sine şi printr-un efort enorm pe care l-am depus, alături de colegii mei, totuşi am redat încrederea în victorie şi am obţinut succese electorale la care nimeni nu se aştepta„, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

El a adăugat că, în acest context, trebuie analizate cele două persoane care candidează.

Candidatura mea este la dispoziţia PNL. Oricine gândeşte raţional ştie că pe 25 septembrie nu se alege nicio ‘echipă câştigătoare’. Pe 25 septembrie se alege preşedintele PNL, la congres. Este o competiţie între mine şi Florin Cîţu. Deci trebuie analizată candidatura mea, cine sunt eu, ce am făcut pentru PNL, ce sunt capabil să fac pentru PNL, în ce măsură răspund exigenţelor care sunt fundamentale pentru a asigura un leadership corect şi plin de succes al PNL şi în ce măsură contracandidatul meu este comparabil cu mine în această competiţie„, a subliniat Orban.

Liderul PNL a precizat că este o competiţie cu o miză foarte mare, un joc în care câştigătorul „ia tot”. 

Fără lecții politice

Ludovic Orban a mai declarat că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu ar trebui să dea lecţii de management politic, în contextul în care atunci când a fost preşedinte de partid şi premier, formaţiunea sa a scăzut foarte mult în opţiunile electoratului.

M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier, care a luat partidul după alegerile prezidenţiale, era în jur de vreo 40-41%, alegerile prezidenţiale din 2009, şi din câte îmi aduc aminte, în 2012, scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de 18% ca reprezentare parlamentară, aşa că în materie de învăţăminte şi de învăţăminte de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate„, a afirmat Orban.

Liderul PNL a adăugat că a preluat partidul de la un dezastru electoral, la alegerile din 2016, pentru ca la alegerile din 2020 să câştige alegerile parlamentare şi să devină principalul partid de guvernare. 

1 COMENTARIU

  1. Great post. I used to be checking constantly this blog and I’m inspired! Very useful information specially the ultimate section 🙂 I take care of such info a lot. I used to be looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck. |

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole