Macron: Trebuie să ne apărăm suveranitatea alimentară şi proteinică!

Publicat: 13 mart. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Macron: Trebuie să ne apărăm suveranitatea alimentară şi proteinică!
Președintele Macron

Europa şi Africa „vor fi foarte profund destabilizate în plan alimentar” în următoarele 12-18 luni din cauza războiului din Ucraina, care este un important producător de cereale, a avertizat preşedintele francez Emmanuel Macron, la finalul summitului european de la Versailles.

Trebuie să ne reevaluăm strategiile de producţie pentru a ne apăra suveranitatea alimentară şi proteinică, în Europa, dar şi să reevaluăm o strategie cu privire la Africa, fără de care mai multe ţări africane vor fi afectate într-o perioadă de 12 până la 18 luni”, a explicat Macron.

Europa şi Africa vor fi foarte profund destabilizate în plan alimentar şi de aceea trebuie să ne pregătim şi în acest sens”, a subliniat preşedintele francez.

Războiul va afecta producţia din Ucraina, care este în special un foarte mare producător de grâu, în 12-18 luni, din cauza a ceea ce nu se poate însămânţa acum, a menţionat el.

Războiul a urcat deja la niveluri inedite preţurile la ulei, grâu, soia, rapiţă, floarea soarelui şi porumb, notează AFP.