MAE: 3 români prinși în carambolul cu zeci de mașini din Ungaria. În ce stare sunt

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei români au fost prinși în carambolul provocat de furtuna de praf din Ungaria, iar unul dintre ei se află în stare gravă. Cinci dube, șase camioane și 37 de mașini au fost implicate în carambolul produs, sâmbătă, pe Autostrada M1, care face legătura între Budapesta și Austria.

„Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, a mai anunțat MAE.

Ambasada României la Budapesta a precizat că va menține legătura cu „autoritățile locale, pentru a obține informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu familia persoanelor afectate”, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, potrivit Mediafax.

Zeci de mașini implicate în carambol / 19 au ars complet

Cinci dube, șase camioane și 37 de mașini au fost implicate în carambolul produs, sâmbătă, pe Autostrada M1, care face legătura între Budapesta și Austria.

Potrivit datelor preliminare, au ars 19 vehicule, iar în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care o persoană a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 persoane au suferit răni grave.

Un cadavru a fot găsit sub o maşină care a ars

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1, a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane, fără a se oferi detalii despre identitatea victimei.

Potrivit ultimelor informații apărute în presa ungară, 39 de persoane au fost transportate la spitale din Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

foto: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...