MAE are purtător de cuvânt: Cine este Radu Mihail Filip

Ministerul Afacerilor Externe anunță numirea de către ministrul Bogdan Aurescu în funcția de purtător de cuvânt al MAE a lui Radu Mihail Filip.

Radu Mihail Filip are o vastă experiență atât în Centrala MAE, cât și în Serviciul Exterior. A activat în cadrul Ambasadei României în Ucraina (2019-2022) și al Ambasadei României în Republica Moldova (2014-2019), în calitate de consilier diplomatic și, respectiv, secretar II.

A gestionat atât comunicarea publică și relația cu mass-media, cât și o serie de dosare bilaterale relevante.Anterior, și-a desfășurat activitatea în cadrul Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare din Centrala MAE, ”contribuind activ la gestionarea comunicării publice, inclusiv în situații de criză care impuneau o acțiune coordonată și rapidă a instituției în situații ce vizau în special sfera afacerilor consulare”.

Este absolvent al mai multor programe de formare

Radu Mihail Filip este licențiat al Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și respectiv al Facultății de Comerț a Academiei de Studii Economice din București. Studiile sale au fost completate ulterior cu un master în Construcție Politică și Management Electoral în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Totodată, este absolvent al mai multor programe de formare în domeniile politică externă, diplomație și comunicare strategică din cadrul Institutului Diplomatic Român.S-a născut în anul 1982, în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...